Opnieuw jonge debutanten bij SV Tyfoon

| 31-10-2010

Nadat de 13-jarige Daniëlle Wendt twee weken geleden al haar debuut maakte in het eerste damesteam van handbalvereniging Tyfoon, was het dit weekend de beurt aan Freek Weertman en Ferdi Moerman. De twee 15-jarige handbaltalenten konden dit weekend laten zien wat ze werkelijk in hun mars hebben, want zondag mochten ze aan de bak in het eerste herenteam. Zaterdag had het tweetal nog met het eigen team met 20-12 gewonnen van AAC uit Arnhem.

Het debuut van Freek en Ferdi in het eerste bleef zondag niet onopgemerkt, want beide jongens lieten zien dat zij niet voor niets bij de talentengroep trainen. Ferdi scoorde zijn eerste doelpunt bij de grote mannen en Freek scoorde zelfs vier keer! De spelers van Tyfoon waren sowieso in goede vorm. Keeper Bults stopte drie strafworpen, Jelle van de Bos scoorde met enige regelmaat uit de snelle aanvallen en Marco Valkenborg liet van zich spreken door zijn schoten uit de tweede lijn. De 28-16 overwinning was dan ook zeker niet geflatteerd.

Bij de dames was er opnieuw een plekje gereserveerd voor Daniëlle Wendt. Tegen Lettele kwam zij dit keer echter niet tot scoren. Wel boekten de dames van Tyfoon een eenvoudige zege, want Lettele werd aan alle kanten voorbij gelopen. Met mooie snelle aanvallen kon Tyfoon uitlopen naar een prachtige 14-23 overwinning en daarmee nam het de tweede plaats op de ranglijst van Lettele over. Elaine Rutten was opnieuw belangrijk voor het team met liefst zeven doelpunten. De overige doelpunten kwamen van Marissa Hersevoort (6), Dilore Mulder (3), Mariska Jans, Paulien Winkel (2), Christa Buijs, Lisanne Gerits en Anika Jans (1).

Handbal, SV Tyfoon

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws