Op de fiets van Zwolle naar Rio de Janeiro

| 02-04-2014

Stichting Bike-4Life organiseert van 12 tot en met 15 juni de ‘Ride to Brasil’. Tijdens het WK voetbal proberen fietsers zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. “Er is op het Rode Torenplein een spectaculaire virtuele fietstocht opgezet. In 72 uur fietsen gesponsorde fietsers vanuit het centrum van Zwolle naar Rio, de voetbalhoofdstad van Brazilië”, vertelt organisator Martin Elsendoorn.

De vele vrijwilligers van de stichting zijn al druk in de weer om er in juni een spectaculair en origineel evenement van te maken. Op het Rode Torenplein komt een podium, waar drie dagen lang zeven fietsen worden bemand. “Dag en nacht rijden we”, weet Elsendoorn. De initiatiefnemer fietste in 2012 al naar het EK voetbal in Oekraïne, een afstand van 2.500 kilometer. Dit leverde 23.000 euro op, waarna er in het najaar van 2013 ook nog een vriendentoertocht werd georganiseerd. “Dit jaar pakken we weer uit met een prachtig evenement. Wij streven naar een hoger bedrag dan in 2012, dat zou fantastisch zijn”, stelt Elsendoorn.

Een groot gedeelte van het verzamelde geld gaat naar het belangrijke onderzoek van oncoloog professor René Bernards. Dit onderzoek richt zich op het DNA van de kankercel. “Hierbij gaat hij er vanuit dat elke vorm van kanker specifiek is en daarom een specifieke aanpak vergt.” Van donderdag 12 juni 15.00 uur tot zondag 15 juni 15.00 uur wordt er non-stop gefietst en daarbij wordt in totaal een afstand van 10.500 kilometer afgelegd. “Maar naast het fietsen komt er ook een groot scherm te staan, waarop onder andere de wedstrijden van het Nederlands elftal te volgen zijn. En er zal een keur aan artiesten optreden”, zegt Elsendoorn. Alle belangstellenden zijn in juni welkom om mee te doen. Inschrijven kan via www.ridetobrasil.nl. “Wij roepen de deelnemers op om zelf zoveel mogelijk sponsors te zoeken. Zo wordt de opbrengst alleen maar hoger en daar gaat het om.”

Fietsen, Stichting Bike-4Life, Martin Elsendoorn, Ride to Brasil


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws