Oorwassing voor ZAC, Berkum bekert door

| 27-11-2010

VV Berkum heeft de derde knock-out ronde van de districtsbeker bereikt dankzij een 0-3 zege op bezoek bij Lelystad ’67. Berkum kon al vanaf de derde minuut genieten van een voorsprong en zag het zich in de 32ste minuut makkelijk gemaakt worden toen de thuisploeg met tien man kwam te staan. In de tweede helft besliste Berkum de partij. In dezelfde bekerronde ging ZAC met grote cijfers onderuit. De vierdeklasser nam het thuis op tegen hoofdklasser DVS ’33 en had niets in te brengen. Na een 0-1 ruststand werd ZAC in de tweede helft overlopen, met een 0-7 eindstand tot gevolg.

Berkum-trainer Michel van Oostrum toonde zich na afloop tevreden, ondanks het feit dat zijn ploeg meer moeite met tweedeklasser Lelystad ’67 had dan uitslag doet vermoeden. “Als je ziet hoeveel kansen we hebben weten af te dwingen, hadden we wel met acht doelpunten verschil kunnen winnen”, aldus Van Oostrum. “En eindelijk hebben we achterin de nul weer eens kunnen houden.”

Berkum kwam al heel snel op voorsprong. Doelman Wesdie Abdelaziz maakte al na enkele minuten een flinke blunder door de bal bij Björn Rellum in te leveren en die verzilverde dat buitenkansje direct: 0-1. Berkum was de betere ploeg, creëerde veel kansen maar liet opnieuw zien dat scoren de Zwollenaren nog moeilijk afgaat. Dat beeld veranderde eigenlijk bijna de hele wedstrijd niet, zelfs niet nadat Lelystad met tien man verder moest. Met een man minder leek de thuisploeg zelfs op slag van rust nog gelijk te maken, maar Edmund Mijnheer wist de bal uit de doelmond te trappen.

Na de pauze ging Berkum op hetzelfde pad verder. Chris van der Meulen liet bijvoorbeeld zien dat hij de vorm van vorige seizoenen nog niet te pakken heeft toen hij de bal in de 68ste minuut voor een lege goal nog naast wist te schuiven. Enkele minuten later had hij gewoon pech toen zijn inzet op de lat belandde. Jeffrey van der Vlist kwam in de laatste tien minuten de aanval versterken en dat bleek een goede greep. Bij zo’n beetje zijn eerste echte balcontact, was het al raak: 0-2. Hoewel Lelystad vlak daarna terug leek te komen, Edmund Mijnheer bracht nu koppend op de doellijn redding, was het even later echt gebeurd met de polderploeg. Een goede voorzet van Van der Vlist werd door Marc van der Meulen niet hard maar wel geplaatst ingeschoten waarmee de Berkum-aanvoerder voor de 0-3 eindstand zorgde.

VV Berkum, Voetbal, ZAC, KNVB Beker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws