Oorwassing voor vrouwenploeg FC Zwolle

| 29-10-2010

De vrouwenploeg van FC Zwolle heeft donderdagavond een forse nederlaag geleden. In het FC Zwolle Stadion was ADO Den Haag met maar liefst 0-5 te sterk. Sheila van den Bulk, Lisanne Grimberg (2), Jill Wilmot en Marelle Worm namen de Haagse productie voor hun rekening.

Bij het duel in Zwolle, dat vooraf in het teken stond van Pink Ribbon, waren er wat problemen met de lichtmasten. Deze bleken slechts op halve kracht te werken. Geen ideale situatie, maar daar hadden beide ploegen last van. De bezoekende ploeg van trainer Sarina Wiegman was van meet af aan de bovenliggende partij. Zwolle beperkte zich tot verdedigen en kon slechts sporadisch de verdedigende stellingen verlaten. Na twaalf minuten werd Lisanne Grimberg aan de zijkant aangespeeld met een uitstekende steekpass van Marelle Worm. De voorzet van Grimberg werd onberispelijk binnen geschoten door Sheila van den Bulk: 0-1.

Na de openingstreffer bleven de bezoekers de baas op het veld. In de 28ste minuut stuurde Mandy van den Berg ploeggenoot Renate Jansen richting de cornervlag. De Zwolse sluitpost Nadja Olthuis schatte de situatie verkeerd in, waardoor Jansen de bal over Olthuis kon lobben. De inzet van Jansen zou het Zwolse doel zijn ingerold, was het niet dat Grimberg het laatste zetje gaf en de treffer op haar naam kreeg: 0-2. Een paar minuten later voltrok er zich een scrimmage voor het Haagse doel, waarna de scheidsrechter een strafschop toekende aan FC Zwolle. Maar Lisanne Vermeulen kreeg de bal vanaf de stip niet voorbij Petra Dugardein.

FC Zwolle kon in de tweede helft Den Haag geen enkele keer in gevaar brengen en moest zich beperken tot tegenhouden. De vele kleine overtredingen van de Zwolse vrouwen kwam de wedstrijd niet ten goede. Kort na rust schoot Grimberg rakelings naast het Zwolse doel. Even later bracht Grimberg de mee opgekomen Lucienne Reichardt in stelling. De kopbal van de blondine spatte op de paal uiteen. Vlak na de kopstoot maakte Grimberg haar tweede treffer van de avond: 0-3. Zo’n vijf minuten voor tijd werd de score verder uitgebouwd. Een corner van Van den Berg belandde na een scrimmage bij aanvoerder Jill Wilmot, die de bal over de doellijn wist te schieten: 0-4. Twee minuten later werd de eindstand bepaald door Marelle Worm.

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws