Ook Het Lam door bij Topvolleybal Zwolle

| 20-04-2017

Jan-Willem het Lam is de volgende speler van Coníche Topvolleybal Zwolle die voor de Zwolse eredivisieploeg behouden blijft. De 27-jarige middenman heeft geen moment getwijfeld om door te gaan of niet. “Het is voor mij vanzelfsprekend. We zijn vorig jaar met dit project begonnen en dat is een succes geworden, maar ik ben ervan overtuigd dat wij nog een niveautje hoger kunnen halen”, aldus Jan-Willem het Lam.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het Lam kwam in juni vorig jaar over van Cito uit Zeist en had al ervaring met het spelen van volleybal in de topdivisie. In het shirt van Topvolleybal Zwolle maakte de 2.00 meter lange middenman voor het eerst kennis met de eredivisie en op het hoogste niveau bleef hij het afgelopen seizoen keurig overeind. “Ik heb lekker gespeeld en ik voel mij goed”, vertelt Het Lam, die het volleyballen combineert met een fulltime job. Vanwege die combinatie is het de vraag in hoeverre hij de trainingsintensiteit komend seizoen kan opschroeven, maar de 27-jarige middenman gaat geen uitdaging uit de weg. “Ik wil graag mee gaan in het niveau, maar het moet ook fysiek haalbaar zijn.”

Als Het Lam spreekt over de ambities met de ploeg voor het nieuwe seizoen dan is hij duidelijk. “Ons niveau moet allereerst minder schommelen en dan is een plek in de middenmoot zeker mogelijk. Het liefst draaien wij volgend seizoen mee in het bovenste gedeelte van de middenmoot”, stelt Jan-Willem het Lam, die zich samen met zijn vrouw Marianne het Lam-Scholten (speelster Regio Zwolle Volleybal) inmiddels helemaal heeft gesetteld in Zwolle. “Wij hebben het uitstekend naar ons zin in Zwolle. In februari hebben wij hier zelfs een huis gekocht, dus een langer verblijf bij Topvolleybal Zwolle is eigenlijk logisch.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Volleybal, Topvolleybal Zwolle, Jan-Willem het Lam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws