Onderberg ondanks uitschakeling tevreden

| 23-10-2010

Dieze West is er niet in geslaagd om de tweede knock-out ronde van de beker te bereiken. De Zwollenaren speelden op eigen veld met 1-1 gelijk tegen IJVV, waarna ze in de penaltyserie aan het kortste eind trokken. Trainer Marco Onderberg had echter geen enkele reden om ontevreden te zijn: “We hebben heel aardig gevoetbald, zeker gezien het feit dat we een aantal mensen misten. Normaal spelen we op zondag dus het was even puzzelen. Bovendien speelt IJVV in de tweede klasse. Ik vind dat we het best redelijk hebben gedaan.”

Lodewijk de Vries bracht de thuisploeg zaterdag met een schitterend doelpunt op een 1-0 voorsprong. “Na twintig minuten spelen kwam er een lange bal van achter en die bleef nogal lang in de lucht hangen”, omschrijft Onderberg het doelpunt. “De bal viel achter de verdediging en dat had Lodewijk kennelijk heel goed gezien, net als dat de keeper iets te ver voor zijn doel stond. Hij kopte de bal in één keer in de goal, een werkelijk schitterend doelpunt.” Heel lang kon Dieze West niet van deze voorsprong genieten, want zo’n tien minuten voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, wat later tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd zou blijken.

De wedstrijd ging zaterdag redelijk gelijk op en naarmate het duel vorderde, groeide bij Dieze West het geloof in een goede afloop. “We voetbalden ook na rust best wel goed en creëerden - geholpen door het windvoordeel - ook genoeg kansen om de wedstrijd te kunnen beslissen”, aldus Onderberg. “Al moet ik daarbij wel vermelden dat ook IJVV enkele goede kansen onbenut liet. Dat we met strafschoppen de wedstrijd verliezen is zuur, maar natuurlijk geen ramp. Misschien cliché, maar ik noem het een loterij. Dat had ik overigens ook gezegd als we wel aan de goede kant van de score stonden, haha!”

Voetbal, KNVB Beker, Dieze West

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws