Onderberg kritisch na makkelijke winst

| 12-09-2010

Dieze West heeft zondagmiddag een 3-0 overwinning geboekt op KCVO. De ploeg van trainer Marco Onderberg was vele malen beter dan de bezoekers uit Vaassen, maar moest lang wachten op de bevrijdende openingstreffer. “Dat is dan ook echt iets wat ik mijn ploeg moet verwijten”, aldus Onderberg. “We scoorden nu in de 38ste minuut en dan is het gelukkig fijn rusten met een voorsprong, maar het had toen al wel 3-0 of 4-0 moeten staan. We hebben vandaag vooral erg veel kansen gemist.”

“Ik begrijp best dat niet elke bal er in kan gaan, maar de afwerking was vandaag gewoon niet goed”, vervolgt Onderberg. De teller stopte zondagmiddag bij drie treffers. Naast de 1-0 van Mourad Ouali, vonden na rust ook Rieks Bosman en Wahid Shimeri het net. “Ik ben wel heel blij met de punten, maar we moeten kritisch blijven. Als je zoveel opgelegde kansen krijgt en zelfs meerdere malen één op één met de keeper komt te staan, dan moet je een veel grotere uitslag neerzetten. Zelf hebben we echter ook niets weggegeven en de overwinning is gelukkig geen moment in gevaar geweest, ik had alleen graag meer doelpunten gezien.”

SV Zwolle
In dezelfde derde klasse B liep SV Zwolle zondag tegen haar eerste nederlaag van het seizoen aan. Op bezoek bij Robur et Velocitas in Apeldoorn werd met 2-1 verloren. Zwolle startte erg slecht aan het duel en moest dat ook al vroeg bekopen. In de tiende minuut opende Roy van der Gouw de score namens Robur, gevolgd door de 2-0 van Daan Apon in de elfde minuut. Die achterstand kwamen de Zwollenaren niet meer te boven. Via Dani Lohman konden ze in de 67ste minuut nog wel terugkomen tot 2-1, de gelijkmaker bleef echter uit.

Voetbal, SV Zwolle, Dieze West, Derde klasse B

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws