Olympus WvdW: ZAC - Hellendoorn

| 06-10-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het treffen in de tweede klasse H tussen ZAC en Hellendoorn. De Zwolse promovendus kent een lastige start, want na de eerste vijf wedstrijden staat het puntentotaal pas op drie. Er werd alleen gewonnen van stadsgenoot SVI (2-1). “Het is even een ander niveautje. Maar ik vind dat we het helemaal niet gek doen”, stelt trainer Egbert Kragt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Meer wedstrijden verliezen dan winnen, dat waren ze bij ZAC lange tijd niet meer gewend. In het seizoen 2013-2014 werd de ploeg kampioen van de vierde klasse C en verloor het in de gehele jaargang slechts vier keer. Vorig seizoen bemachtigde ZAC de titel in de derde klasse C en hoefde het zelfs maar twee keer een nederlaag te slikken. En nu staat de teller al op vier. “Het is even wennen ja, maar liever wen ik er helemaal niet aan. We gaan proberen om er zo snel mogelijk een einde aan te maken”, zegt coach Kragt, die zijn ploeg vaak ten onder ziet gaan op het moment dat ZAC aan een zege denkt. “Dan worden we enthousiast en geven we nog wel eens wat ruimte weg. Dat wordt in de counter direct afgestraft.”

Aankomende zaterdag wacht een thuisduel tegen nummer tien Hellendoorn. Die ploeg begon de competitie met een 4-1 overwinning op IJVV, maar wist vervolgens niet meer te winnen. Een concurrent in de strijd tegen degradatie? “Op dit moment is iedereen nog een concurrent”, concludeert Kragt. “Maar als je naar de keiharde cijfers kijkt, dan wel. Als we winnen, dan passeren we Hellendoorn. Dus wat dat betreft is het een concurrent. Maar het is nog vroeg.” ZAC gaat zaterdag voor een zege, niet meer en niet minder. Het liefst met leuk voetbal, maar lelijk mag ook. “Dat maakt even niet uit. We kunnen wel een overwinning gebruiken, dus drie punten zijn het allerbelangrijkst. Daar gaan we voor”, sluit Kragt af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 10 oktober 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, ZAC, Tweede klasse H, Olympus WvdW, Prijsvragen, Egbert Kragt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws