Olympus WvdW: ZAC - Hardenberg ‘85

| 14-04-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het kampioensduel van derdeklasser ZAC. De ploeg van trainer Egbert Kragt speelt zaterdag op eigen terrein tegen Hardenberg ’85 en is bij een overwinning zeker van de titel en promotie. “Dat zou echt waanzinnig knap zijn. Als promovendus direct weer kampioen worden, ongekend”, roept Kragt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Of het er zaterdag ook daadwerkelijk van gaat komen, is nog maar de vraag. ZAC werd dit seizoen in één wedstrijd volledig van de mat getikt en dat was uitgerekend op bezoek in Hardenberg. Het werd daar per ongeluk 2-2, maar de Zwollenaren hadden bitter weinig in de melk te brokkelen. “Zeker in de eerste helft werden we van het kastje naar de muur gestuurd”, weet Kragt nog. “Hardenberg ’85 heeft een hele goede ploeg en dat lieten ze toen ook wel zien. Ze hebben eigenlijk geen zwakke plekken.” De oefenmeester noemt goalgetter Rick Broek als potentieel gevaar. “Daar hoeven we het niet eens over te hebben. Aanvallend zijn ze ijzersterk.”

ZAC kan rond het eerste matchpoint in ieder geval niet beschikken over doelpuntenmachine Robbin Bastiaan. Tom Pendjol en Tom Hindriks zijn naar alle waarschijnlijkheid wel weer van de partij. Coach Kragt verwacht een duel met de nodige spanning, maar uiteindelijk ook goed voetbal. “Kampioenswedstrijden zijn normaal gesproken niet de mooiste, maar alle ingrediënten zijn nu in principe wel aanwezig. ZAC en Hardenberg willen en kunnen allebei goed voetballen. Bij ons zal er wel wat spanning op staan en ik hoop dat we dat snel van ons af kunnen zetten. Dan kan het wel eens een hele leuke wedstrijd worden”, sluit de succestrainer af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 18 april 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, ZAC, Derde klasse C, Olympus WvdW, Prijsvragen, Egbert Kragt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws