Olympus WvdW: ZAC - Edon

| 30-09-2014

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week de stadsderby in de derde klasse C tussen ZAC en Edon. De thuisploeg promoveerde als kampioen naar de derde klasse en zet die positieve lijn ook dit seizoen rustig voort. Na vier wedstrijden heeft ZAC twaalf punten en daarmee is het de lijstaanvoerder. “Dit hadden we niet durven dromen”, zegt een opgewekte Egbert Kragt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het enthousiasme is in alles hoorbaar. Wanneer Kragt praat over de huidige prestaties, als hij spreekt over zijn spelersgroep of over het treffen met Edon, de trainer geniet. Hij is bezig aan zijn derde seizoen bij ZAC en per jaargang lijkt het beter te gaan. De coach begon met degradatie uit de derde klasse, keerde echter na een jaar weer terug en lijkt ook nu de opmars voort te zetten. Volwassenheid, dat maakt volgens hem het verschil. “Toen we degradeerden uit de derde klasse was de groep nog lang niet volwassen. Nu is dat wel zo en dat zie je terug.” De trainer weet wel dat er nog niet te hoog van de toren moet worden geblazen. “Er zit een grote groep kort onder ons en daar hebben we nog niet tegen gespeeld. Het is daarom lastig om te zeggen waar we staan, maar we gaan het zo lang mogelijk proberen vol te houden.”

In een competitie met vier Zwolse clubs speelt ZAC voor de tweede keer tegen een stadsgenoot. Eerder won het met 0-1 van HFC Storica en zaterdag is Edon de opponent. De ploegen maken zich op voor een heet middagje. “Als ik als buitenstaander aan Edon denk, dan zijn het de houten doelpalen”, lacht Kragt. “Maar inmiddels ken ik de tegenstander wel beter en weet ik dat er de nodige sentimenten een rol spelen. Bij Edon lopen wat spelers met een ZAC-verleden, een beetje ons kent ons.” Met een voltallige selectie gaat de koploper voor een nieuwe derbyzege. “Onze organisatie staat goed en daarom denk ik dat we een zege kunnen boeken. Maar nogmaals, er spelen zaterdag ook andere dingen mee. En daar moeten we zeker rekening mee houden.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 4 oktober 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, ZAC, Derde klasse C, Edon, Olympus WvdW, Prijsvragen, Egbert Kragt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws