Olympus WvdW: WVF - Oranje Nassau

| 20-05-2014

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het nacompetitieduel om een plaats in de hoofdklasse tussen WVF en het Groningse Oranje Nassau (ON). De Zwollenaren eindigden uiteindelijk als tweede in 1D en mogen zich via een poule van drie proberen te plaatsen voor de hoofdklasse. “Het is een bonus. Maar nu we er zijn, willen we ook promoveren”, spreekt trainer Freddy Smit klare taal.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voorafgaand aan het seizoen hield men in Westenholte rekening met een pittig jaar. In de zomer van 2013 vertrok er een aantal sterkhouders en mede daarom was de doelstelling duidelijk: handhaving. Hoe anders is het driekwart jaar later, als WVF strijdt om een plaats in de hoofdklasse. Het speelt een halve competitie tegen Oranje Nassau en LRC Leerdam, de winnaar promoveert. LRC won afgelopen zaterdag het eerste duel van ON (1-2), zaterdag ontvangt WVF de ploeg uit Groningen. “De jongens zijn er helemaal klaar voor en hebben er zin in. Zaterdag hebben we op verzoek van de jongens getraind en vervolgens zijn Roy Dusink en ik naar Groningen gegaan”, zegt Smit.

De succesvolle trainer zag een fysiek sterk Oranje Nassau. “Het zijn drie verschillende ploegen, maar ik denk wel gelijkwaardige ploegen. ON speelt snel de lange bal en is fysiek sterk. Daarnaast hebben ze voorin snelle jongens, die voor veel gevaar zorgen”, analyseert Smit, die wel hoop heeft op een goed resultaat. “Wij blijven ons eigen spelletje spelen, daarmee zijn we dit seizoen pas twee keer geklopt. En dat geeft toch houvast.” De oefenmeester heeft zaterdag weer de beschikking over Richard Bouwmeester en keeper Mike te Wiele. Zij zijn hersteld van blessures. “We hebben genoeg keuze en gaan hoe dan ook spelen voor de winst. Promoveren is nu het enige doel.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 24 mei 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Freddy Smit, WVF, Olympus WvdW, Eerste klasse D, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws