Olympus WvdW: WVF - NSC

| 26-11-2013

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week de topper in de eerste klasse D tussen koploper WVF en nummer drie NSC. Op voorhand leek de Zwolse lijstaanvoerder aan kwaliteit te hebben ingeleverd, maar na tien wedstrijden blijkt alles anders. Al houdt trainer Freddy Smit nog een slag om de arm. “Wij zijn geen titelkandidaat. Ons streven is en blijft om boven de streep te eindigen.”

WVF raakte in de afgelopen zomerperiode een aantal sterkhouders kwijt en kreeg daar spelers van tweede elftallen en derdeklassers voor terug. Vooraf rekende de club op een zwaar jaar, maar het gaat WVF tot dusver voor de wind. Tot verbazing van trainer Smit. “Ja, ook ik verbaas me. Maar gezien de wedstrijden is het iets minder verbazingwekkend, want we zijn vaak de bovenliggende partij. We maken snelle en grotere stappen dan gedacht”, zegt hij. Koppositie of niet, over de titel wordt in Westenholte niet gesproken. “Nee, misschien leven we wel iets boven onze stand. Ik ben benieuwd naar de komende drie wedstrijden, maar ook naar de tweede seizoenshelft. Dan kennen de tegenstanders ons en stellen ze zich wellicht anders op. Ik ben benieuwd wat we dan brengen.”

Zaterdag wacht voor WVF het treffen met NSC, dat wel te boek staat als de titelkandidaat in 1D. “NSC heeft veel ervaring ingekocht en is mede daardoor degelijk en fysiek sterk. Maar, ze hebben ook al tien punten laten liggen, dus ergens zijn ze kwetsbaar”, zegt een hoopvolle Smit. “Als wij voetballend kunnen brengen wat we normaal brengen, dan hebben we ook tegen NSC een kans. Een uitslag voorspellen doe ik niet. Ik verwacht een spannende wedstrijd, met twee ploegen die aan elkaar zijn gewaagd. Dat de beste dan maar moge winnen”, sluit de WVF-trainer af.

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 30 november 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Freddy Smit, WVF, Olympus WvdW, Eerste klasse D, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws