Olympus WvdW: WVF - Flevo Boys

| 02-09-2014

De eerste ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ gaat aankomende zaterdag tussen WVF en Flevo Boys. De Zwolse formatie promoveerde afgelopen seizoen voor het eerst in de historie naar de hoofdklasse en staat dus voor het debuut op dat niveau. WVF-trainer Freddy Smit is er echter nog niet helemaal klaar voor. “Van mij had de voorbereiding nog wel een paar weken langer mogen duren”, zegt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De voorbereiding van WVF verliep wisselvallig. In oefenduels won het ruim van SVI en FC Meppel, maar ging het ook onderuit tegen WHC en Alcides. Die wisselvalligheid kwam ook in het bekertoernooi naar voren, want na drie groepswedstrijden is de Zwolse formatie al uitgeschakeld. Het won nog wel met 1-0 van De Zweef, echter de wedstrijden tegen ASV Dronten en HZVV gingen verloren. “Dat vind ik echt zonde, want het was niet nodig. Niet alleen qua resultaten is het wisselend, maar ook qua spel. Bij vlagen spelen we best goed, maar op andere momenten geven we niet thuis. We zitten dan ook nog niet op het niveau van vorig jaar en daarom hadden we nog wel wat tijd kunnen gebruiken.”

In vorm of niet, aankomende zaterdag opent WVF de competitie met een thuiswedstrijd tegen Flevo Boys. Op voorhand een lastige opgave, want Smit moet het onder andere doen zonder Bas Bouwhuis, Rob Meijerink en Marc Peppelenbos. “Dat trio speelde afgelopen seizoen nog wel eens samen op het middenveld, dus dat zijn jongens die je mist.” Tegenstander Flevo Boys lijkt al vroeg in het seizoen in topvorm. In zowel de KNVB Beker als de districtsbeker liep het op rolletjes en Smit is dan ook op zijn hoede. “Maar we gaan wel voor een goed resultaat. We moeten het sowieso compact houden, niet teveel ruimte weggeven”, stelt de oefenmeester, die zaterdag met een punt tevreden is. “Daar gaan we voor.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 6 september 14.30 uur zijn geldig!

Freddy Smit, WVF, Hoofdklasse C, Olympus WvdW, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws