Olympus WvdW: WVF - FC Zutphen

| 20-10-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal het inhaalduel in de eerste klasse D tussen WVF en FC Zutphen. De Zwolse ploeg wachtte lange tijd op haar eerste competitiezege, maar heeft die sinds afgelopen zaterdag binnen. In blessuretijd werd Nunspeet toch nog met 2-1 verslagen. De eerste driepunter van het seizoen. “Het zorgt voor het nodige vertrouwen”, vertelt WVF-trainer Freddy Smit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De competitiestart van WVF kan rustig als lastig worden omschreven. De degradant uit de hoofdklasse verzamelde in de eerste zes wedstrijden slechts twee punten en scoorde daarnaast maar één keer. Zaterdag was het echter eindelijk raak, want door een goal van Niels Goedegebuur won WVF met 2-1 van Nunspeet. “We hebben een groot aantal jonge jongens en die hebben tijd nodig om beter te worden. Maar het is natuurlijk wel een keer nodig om te winnen, vooral voor het vertrouwen. De manier waarop maakte de ontlading nog even groter”, doelt Smit op het moment van de winnende goal. Invaller Goedegebuur schoot in de 94ste minuut raak.

Zaterdag wacht een inhaalduel tegen FC Zutphen, dat na zeven wedstrijden op een derde plaats staat. Het treffen stond eerder in de eerste speelronde op het programma, maar werd toen afgelast vanwege de weersomstandigheden. “De plassen stonden op het veld, we konden echt niet spelen”, herinnert Smit zich nog. De coach verwacht een moeilijke pot. “FC Zutphen is een degelijke ploeg, met een goed middenveld en een enorm sterke aanval. We moeten de gevaren indammen, om zo op de juiste momenten toe te slaan. We willen op eigen veld graag ongeslagen blijven. Het liefst natuurlijk met een overwinning.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 24 oktober 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Freddy Smit, WVF, Olympus WvdW, Eerste klasse D, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws