Olympus WvdW: WVF - DVS ‘33

| 10-02-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal het treffen in de hoofdklasse C tussen hekkensluiter WVF en koploper DVS ’33. De Zwolse ploeg haalde uit de eerste dertien wedstrijden maar twee punten en heeft daardoor een achterstand van negen punten op de concurrenten AZSV en WHC. “We moeten eerst maar eens gaan winnen. Daarna kijken we wel verder”, zegt aanvoerder Rob Meijerink.

© Hayder Al Shaboot

Makkelijk is het dit seizoen allerminst. WVF promoveerde vrij onverwachts via de nacompetitie naar de hoofdklasse, maar bleef daarin tot dusver nog zonder zege. Het duurde zelfs acht potjes voordat de Zwollenaren het eerste punt wisten te pakken. Thuis tegen AZSV werd het in november van 2014 2-2, waarna ook tegen Drachtster Boys (1-1) een punt volgde. “In die wedstrijden hadden we kunnen winnen. We moeten het mentaal opbrengen om gebruik te maken van die mogelijkheden, want in de hoofdklasse wordt het anders hard afgestraft. Daar hebben we in de eerste seizoenshelft wel kennis mee gemaakt”, weet Meijerink.

Na onder andere een succesvol trainingskamp in Spanje begint WVF zaterdag aan de tweede seizoenshelft. Tegenstander op De Weide Steen is DVS ’33, de koploper in de hoofdklasse C. Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen beide ploegen in een 5-2 overwinning voor DVS. “Zij spelen goed combinatievoetbal, met heel veel beweging. Daarbij ligt er vaak veel ruimte achter hun verdediging, dus daar moeten we van profiteren. Maar eerst moeten we de strijd op het middenveld zien te winnen”, roept Meijerink, die wel beseft dat het een lastige opgave wordt. “De kans is klein, want het is uiteraard wel de nummer laatst tegen de koploper. Ik ga voor een mooie 1-1. Dat zou een prima uitslag zijn.”

© Hayder Al Shaboot

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 14 februari 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, WVF, Hoofdklasse C, Olympus WvdW, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws