Olympus WvdW: WVF - CSV Apeldoorn

| 18-11-2014

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week de ontmoeting in de onderste regionen van de hoofdklasse C tussen WVF en CSV Apeldoorn. Voor de Zwolse promovendus is het nog altijd wachten op de eerste overwinning, want WVF moet het voorlopig doen met één schamel punt. “Maar wij hebben er nog alle vertrouwen in”, stelt trainer Freddy Smit. “Zeker als we leren om in de hoofdklasse te spelen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Leren om in de hoofdklasse te spelen. Dat is volgens WVF-trainer Freddy Smit de sleutel naar enig succes. Uit de eerste acht wedstrijden haalden de Zwolse mannen geen enkel punt, terwijl er in de negende wedstrijd een 2-2 gelijkspel volgde tegen AZSV. De ploeg gaf in die pot een voorsprong uit handen en dat was dit seizoen niet voor het eerst. In de voorgaande vier potjes stond WVF bij rust eenmaal op 0-0 en driemaal met 1-0 voor. Toch volgde er tot dusver geen enkele overwinning. Smit legt zijn vinger simpel op het probleem. “Er zijn een paar dingen die beter moeten. Het niveau is hoger, dus moet je scherper zijn en langer de concentratie vasthouden. Daarbij moeten we leren compact te spelen, zodat we de bal langer in de ploeg kunnen houden. Daardoor ontlasten we de verdedigers.”

De defensie van de Zwollenaren heeft het tot dusver zwaar. Met 27 tegendoelpunten staat WVF wat dat betreft bovenaan, al is dat geen eervolle vermelding waard. Het heeft ook zijn effect op de breedte van de selectie, want voor het treffen met CSV Apeldoorn kent de laatste linie enkele vraagtekens. “Bas Bouwhuis is geschorst en daarbij hebben we in de verdediging ook wat pijntjes. Die jongens lopen elke wedstrijd op hun tenen en dat ga je merken”, zegt Smit, die zaterdag hoopt op de eerste overwinning. De ploeg maakt stappen en dat moet uiteindelijk gaan resulteren in de broodnodige punten. “Nogmaals, het is voor ons belangrijk om de bal langer in de ploeg te houden en compacter te gaan spelen. We hebben nu drie keer bij rust op voorsprong gestaan en dat moeten we maar eens over de streep trekken. Als we iedereen fit houden, dan ga ik zaterdag voor een overwinning.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 22 november 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Freddy Smit, WVF, Hoofdklasse C, Olympus WvdW, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws