Olympus WvdW: Wijthmen - VSW

| 12-02-2014

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal de Zwolse derby in de vierde klasse C tussen Wijthmen en VSW. Eerder dit seizoen moest VSW op eigen veld haar meerdere erkennen in Wijthmen (0-3), nu hoopt VSW-trainer Gerrit Keestra dat zijn ploeg verder is. “De teams zijn aan elkaar gewaagd, dus het wordt een interessante wedstrijd. Ik hoop dat wij met 1-2 kunnen winnen”, zegt de oefenmeester.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Afgelopen seizoen pakte VSW in totaal dertien punten, nu heeft de ploeg er al zeventien. “In de beginfase van de competitie hebben we verrassend veel punten gepakt. Van de laatste vijf wedstrijden verloren we er vier, maar dat waren wedstrijden tegen teams uit de top vijf. Die zijn veel beter dan de rest”, zegt Keestra, die het zaterdag moet stellen zonder verdediger Ramon van den Bosch. Hij zit nog één wedstrijd schorsing uit. “Dat is wel een aderlating, maar voor de rest zijn we zaterdag compleet. Wijthmen maakte in de eerste wedstrijd een degelijke indruk, ik hoop dat wij het in ieder geval beter kunnen doen dan destijds. Maar dat moet blijken.”

Wijthmen-trainer Marcel Poppe gaat zaterdag voor niets minder dan een overwinning. “Dat doen wij uiteraard in de meeste gevallen, maar de afgelopen wedstrijden geven nog meer vertrouwen. In het begin van de competitie werden we bijvoorbeeld nog weggespeeld door Hattem en Swift ’64, na de winterstop is dat nog niet gebeurd. Het gaat steeds beter met de ploeg”, vertelt Poppe. Beter spel, stijgende lijn, maar in de laatste wedstrijden kreeg Wijthmen de deksel vaak in de slotfase op de neus. “We moeten onszelf nu gaan belonen. VSW zakt in en probeert dan in de omschakeling gevaarlijk te worden. Als wij goed in de organisatie blijven en zelf durven te voetballen, dan zie ik zeker kansen. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel over”, sluit Poppe af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 15 februari 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, VSW, Wijthmen, Olympus WvdW, Vierde klasse C, Marcel Poppe, Gerrit Keestra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws