Olympus WvdW: VVOG - Berkum

| 07-05-2014

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal de cruciale ontmoeting in de hoofdklasse C tussen VVOG en Berkum. Voor de Zwollenaren telt niets anders dan een overwinning, want bij een verliespartij degradeert de ploeg naar de eerste klasse. “Het klinkt misschien raar, maar we kijken best uit naar deze wedstrijd”, zegt interim-trainer Michel van Oostrum. “Het gaat echt ergens om.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De voormalig profvoetballer nam begin april het stokje over van de ontslagen Roeland ten Berge en kreeg de taak om Berkum te behouden voor de hoofdklasse. In zijn eerste wedstrijd werd Harkemase Boys met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd, maar vervolgens stapte de ploeg twee keer als verliezer van het veld. Hierdoor bivakkeert de Zwolse formatie op een fatale dertiende positie. “Ik vind dat de ploeg gezien de kwaliteiten te laag staat. Maar we zitten eenmaal in deze situatie, dus ergens is er iets misgegaan. Het is zaak om nu uit deze situatie te klimmen. En daar hebben we alle vertrouwen in”, zegt Van Oostrum.

Aankomende zaterdag wacht de beslissende uitwedstrijd bij VVOG in Harderwijk. Ook die ploeg heeft de punten nog hard nodig. Bij een zege zetten de Harderwijkers een goede stap in de richting van handhaving. “Beide ploegen moeten”, stelt de Zwolse trainer terecht. “VVOG heeft meer punten dan Berkum. Maar wij moeten onszelf gaan belonen. Als we dat nu wel kunnen, dan heb ik zeker vertrouwen in een goede afloop.” Of de oefenmeester ook aankomend seizoen voor de Zwolse groep staat, hangt niet af van het komende resultaat. “Daar is geen moment over gesproken. Mijn voorkeur is om trainer van Berkum te blijven, maar de gesprekken zijn nog niet gestart. De focus ligt nu op zaterdag, die klus moeten we eerst klaren. En daarna zien we wel verder.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 10 mei 14.30 uur zijn geldig!

VV Berkum, Voetbal, Hoofdklasse C, Olympus WvdW, Prijsvragen, Michel van Oostrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws