Olympus WvdW: VSW - Swift ‘64

| 07-04-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het duel in de vierde klasse C tussen VSW en Swift ’64. De ploeg uit Windesheim draait een moeizaam seizoen, maar komt door aanvulling vanuit het tweede hier en daar toch tot goede prestaties. “Zaterdag hebben we Reaal nog op 1-1 gehouden en dat is toch de nummer drie. We hadden die wedstrijd ook kunnen winnen”, vindt trainer Gerrit Keestra.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is voor VSW een moeizaam seizoen. Qua puntenaantal loopt de ploeg ongeveer gelijk aan vorig seizoen, maar qua spelersaantallen zit het in Windesheim nog niet lekker. Vooral in uitduels heeft VSW het daarom lastig, aangezien de hoofdmacht dan niet kan beschikken over de spelers uit het tweede elftal. “Dat is een vriendenteam en daar hebben we ook respect voor. We hebben afgesproken dat er jongens aanhaken wanneer het kan. Spelen zij tegelijkertijd of kort voor ons, dan wordt het lastig. En dat merk je wel”, weet Keestra, die met VSW nog geen uitduel wist te winnen. “Thuis zijn we beter. Dan haken er meestal wat spelers aan.”

Zaterdag speelt VSW een thuiswedstrijd tegen Swift ’64 en dat biedt dus het nodige perspectief. Keestra weet nu al dat hij op aanvulling kan rekenen. “Het tweede speelt voor ons en dus krijgen we versterking. Dat zijn jongens die eigenlijk wel in de tweede klasse kunnen voetballen, maar voor een vriendenteam hebben gekozen”, legt de trainer uit. Hij kijkt dan ook hoopvol naar het duel van zaterdag, al moet VSW het wel doen zonder de geschorste Ruud de Rooij. “Laat ik het zo zeggen, ik ben er niet bang voor. Als wij een flinke portie strijd kunnen leveren, dan verwacht ik een kleine overwinning. De wil moet in ieder geval aanwezig zijn.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 11 april 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, VSW, Olympus WvdW, Prijsvragen, Vierde klasse C, Gerrit Keestra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws