Olympus WvdW: VSW - Hattem

| 09-12-2014

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het treffen in de vierde klasse C tussen VSW en koploper Hattem. De Zwolse formatie speelt naar eigen zeggen beter dan vorig seizoen, maar toch vindt de ploeg zichzelf terug op een lage twaalfde positie. “We scoren niet, dat is echt het probleem. Daardoor hebben we vaak onnodig punten laten liggen”, weet VSW-trainer Gerrit Keestra.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het grootste probleem zit hem voor VSW nog niet eens in het benutten van de scoringskansen. En ook niet in de positie op de ranglijst. De Zwolse vierdeklasser kampt namelijk met een klein spelersaantal, waardoor het nog maar de vraag is of VSW volgend jaar een team op de been kan brengen. Keestra en de club doen er alles aan om spelers te binden. “We hebben nu dertien man en dat is echt te weinig. Mochten we geen versterkingen halen, dan hebben verschillende jongens al aangegeven elders te gaan kijken. In dat geval is het nog maar de vraag of we een elftal kunnen formeren”, zegt de oefenmeester, die wel hoop heeft dat het goed komt. “We hebben hier en daar wat lijntjes uitgegooid en dat ziet er positief uit.”

In de laatste competitiewedstrijd van 2014 treft VSW aankomende zaterdag lijstaanvoerder Hattem. Die ploeg pakte zaterdag een periodetitel en zag tevens de voorsprong op nummer twee Reaal Dronten groeien tot vijf punten. Keestra is dan ook op zijn hoede. “Voetballend zijn we vast niet de betere. We zullen wat inzakken, om dan op de counter toe te slaan. Met Vieleri Justiana en Maikel Frijlink beschikken we over snelle spitsen, dus dat moet lukken.” Na negentig minuten neemt Keestra in principe genoegen met een punt, maar in eerste instantie gaat hij toch voor een overwinning. “Met een 1-0 hoor je mij niet klagen”, lacht de oefenmeester. “Dan zijn we dik tevreden.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 13 december 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, VSW, Olympus WvdW, Prijsvragen, Vierde klasse C, Gerrit Keestra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws