Olympus Wvdw: SVVN - Edon

| 13-05-2014

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal het nacompetitieduel om een plaats in de derde klasse tussen SVVN en Edon. De Zwollenaren moesten in de derde klasse C genoegen nemen met een elfde positie en zijn daardoor veroordeeld tot het onsmakelijke toetje. “Na 26 wedstrijden sta je op de plek waar je hoort. Maar de doelstelling is handhaving en dat is nog altijd mogelijk”, weet trainer Maikel Hondebrink

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Edon acteerde dit seizoen voor het eerst in de clubhistorie in de derde klasse. Voor het seizoen werd de lat nog niet al te hoog gelegd, met handhaving was de ploeg allang tevreden. Op basis van de competitie is die doelstelling niet behaald, maar via de nacompetitie krijgt Edon alsnog een kans. “Je weet dat het kan gebeuren. Ik vind wel dat wij het in veel wedstrijden prima hebben gedaan en een selectie hebben die in de derde klasse thuishoort. We krijgen nu twee wedstrijden waarin we die gedachte kunnen bevestigen”, zegt de Zwolse oefenmeester, die ook volgend jaar trainer van Edon is.

De Zwollenaren treffen in het beslissende tweeluik het Nijverdalse SVVN. Die ploeg werd als degradant tweede in 4D. Hondebrink weet van de hoed en de rand. “Ik heb via de nodige kanalen informatie ingewonnen. Volgens mij ben ik aardig op de hoogte van hun speelwijze. Ik heb dan ook alle vertrouwen in een goede afloop”, zegt hij geheimzinnig. Ook strooide de trainer al het nodige zand in de ogen van SVVN. Zij kwamen afgelopen zaterdag naar Mariënberg om te analyseren, daar waar Edon met 8-1 verloor. “Ik hoorde dat op het trainerscongres van vrijdag. En dus heb ik alles omgegooid. Ik ga hen niet wijzer maken dan ze al zijn.” Uiteindelijk speelde keeper Hessel Land in de spits en stonden ook de andere spelers op vreemde posities. “Die uitslag zegt dus niets over onze vorm. Althans, daar ga ik vanuit.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 17 mei 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Derde klasse C, Edon, Olympus WvdW, Prijsvragen, Maikel Hondebrink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws