Olympus WvdW: SVI - Hulzense Boys

| 24-03-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het treffen in de tweede klasse H tussen SVI en Hulzense Boys. De Zwollenaren zijn bezig aan een ware opmars, want uit de laatste drie wedstrijden pakte de ploeg de volle negen punten. Zodoende is het veilige gebied inmiddels in zicht. “Maar we hebben nog helemaal niets. Het is nu aan ons om dit voort te zetten”, stelt SVI-trainer Stephan Rahantoknam.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De komst aan punten kan bij SVI onmogelijk los worden gezien van de komst van Saba Gwedelidze. De aanvaller trok in de winterstop naar Zwolle-Zuid en was in vijf wedstrijden al goed voor liefst tien goals. Toch wil trainer Rahantoknam de positieve lijn niet alleen op het conto van Gwedelidze zetten. “Nee, dan doe je de anderen tekort. Ten opzichte van de eerste seizoenshelft hebben we een aantal accenten anders aangepakt. Daardoor verdedigen we beter en hebben we meer de bal. De hele ploeg doet het iets beter”, zegt de coach, die niet kan ontkennen dat Gwedelidze belangrijk is. “Dat klopt. Maar toch verwachten we nog wel meer van hem. We blijven kritisch, want in delen van de wedstrijd speelt hij vaak niet goed.”

SVI is inmiddels al drie wedstrijden zonder nederlaag en hoopt die lijn zaterdag voort te zetten. Tegenstander is dan Hulzense Boys, dat eerder dit seizoen al met 2-1 te sterk was voor de Zwolse formatie. “Destijds speelden we vrij aardig, maar toch kwamen we niet tot veel kansen. Ik verwacht ditmaal een lastige wedstrijd, die we wel kunnen winnen. Zoals we bijna van iedereen kunnen winnen”, zegt Rahantoknam, die zaterdag hoogstwaarschijnlijk over een fitte en complete selectie kan beschikken. “Er zijn wat kleine pijntjes, maar ik verwacht voor zaterdag geen grote problemen. We hebben nog de hele week om te herstellen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 28 maart 15.00 uur zijn geldig!

Voetbal, SVI, Tweede klasse H, Olympus WvdW, Prijsvragen, Stephan Rahantoknam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws