Olympus WvdW: SVI - Hellendoorn

| 08-09-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal het treffen in de tweede klasse H tussen SVI en Hellendoorn. De Zwolse formatie verloor zaterdag het openingsduel van de competitie met 2-1 van ASC ’62, maar toch gaf die wedstrijd de burger moed. “Dat was wat je noemt een gestolen overwinning. We speelden een goede pot”, vertelt trainer Stephan Rahantoknam.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

SVI speelde op bezoek bij ASC ’62 in Dalfsen een prima partij. Het kreeg de nodige kansen, maakte via Timon Beimers een goal, maar keerde zonder punten terug naar Zwolle. Je kan beter beginnen, al is men bij SVI eigenlijk wel tevreden. “We komen op achterstand door een communicatiefout en daar hikten we lang tegenaan. Vervolgens kregen we echt veel goede kansen, maar de bal wilde er niet in”, blikt Rahantoknam terug op de ouverture. SVI wil zich uiteindelijk binnen 26 wedstrijden handhaven. “Dat is de doelstelling. We hebben een vrij nieuwe groep, met veel talent uit de eigen jeugd. Dat is een leuke mix, maar het is de vraag waar we toe in staat zijn. Handhaven is daarom het eerste doel.”

Aankomende zaterdag wacht een ontmoeting met koploper Hellendoorn. Die ploeg begon de competitie met een klinkende 4-1 overwinning op IJVV. “Dat is een fantastisch resultaat, want ik schat IJVV in als titelkandidaat”, zegt Rahantoknam, die Hellendoorn als outsider ziet. “Ik weet van Hellendoorn niet zo goed wie er weg zijn en wie er zijn gebleven. Maar mijn gevoel zegt dat ze bij de eerste vijf gaan komen.” SVI kan de borst dus nat maken. De Zwollenaren missen zaterdag in ieder geval Stef Tupker (langdurig geblesseerd), maar hopen ook zonder hem op een goed resultaat. “Het wordt een mooie uitdaging. Hellendoorn speelt waarschijnlijk anders dan ASC en dat is interessant. We gaan zien hoe de ploeg daarmee omgaat.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 12 september 15.00 uur zijn geldig!

Voetbal, SVI, Tweede klasse H, Stephan Rahantoknam

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws