Olympus WvdW: HFC Storica - OZC

| 03-11-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het duel in de derde klasse C tussen HFC Storica en OZC uit Ommen. De Zwollenaren komen uit een bewogen periode, waarin het thuisduel tegen Nieuwleusen centraal stond. Die wedstrijd liep uit de hand en naar aanleiding van die ongeregeldheden krijgt de ploeg mogelijk vijf punten in mindering. “Ik kan de ploeg alleen maar scherp houden”, stelt Storica-trainer Jeroen Kloekke.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De wedstrijd tussen Storica en Nieuwleusen liep op zaterdag 3 oktober uit de hand. De Zwolse formatie wist de ontmoeting met 1-0 te winnen, maar incasseerde wel twee rode kaarten. Na afloop ontstond er een vechtpartij en daarop volgde een flinke nasleep. Beide ploegen kwamen een week niet in actie in verband met het lopende onderzoek en lijken nu flink gestraft te worden. Storica moet naar alle waarschijnlijkheid vijf punten inleveren, Nieuwleusen één. Er hangt drie Zwolse spelers ook nog een flinke schorsing boven het hoofd. “De officiële documenten zijn nog niet binnen, daar wachten we op. Daarna kijkt de club of het zin heeft om in beroep te gaan”, vertelt Kloekke.

Maar eenmaal uit de bewogen periode ging het voor Storica lopen. Kloekke zag zijn ploeg moeizaam starten, maar de laatste weken werden er de nodige punten gepakt. “Uit de laatste vijf wedstrijden hebben we dertien punten gehaald. Dat is voor HFC Storica lang geen gekke score. En ook mooi, want door die straf kunnen we de punten wel gebruiken.” Zaterdag wacht de ontmoeting met degradant OZC uit Ommen. Een test, zo stelt de oefenmeester. “Storica en OZC zijn vergelijkbare ploegen, die allebei graag de bal willen hebben. Het is voor ons een mooi meetmoment, maar we gaan ook vol voor de overwinning. Ik zet in op 2-0.”

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 7 november 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Derde klasse C, HFC Storica, Olympus WvdW, Prijsvragen, Jeroen Kloekke

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws