Olympus WvdW: Dieze West - WVF

| 15-10-2013

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal het bekertreffen tussen zondag tweedeklasser Dieze West en zaterdag eersteklasser WVF. Beide ploegen kregen afgelopen weekend een domper te verwerken en hopen zaterdag de kater weg te spoelen. “Het gelijke spel bij Wacker was een domper. Hopelijk kunnen we deze wedstrijd aangrijpen om dat recht te zetten”, zegt Dieze West-trainer Marcel Boudesteijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Uit de eerste vijf competitiewedstrijden haalde de ploeg van Boudesteijn het volle pond, maar tegen uitgerekend hekkensluiter Wacker ging het mis (3-3). Zaterdag wacht het bekertreffen met stadgenoot WVF, voor Dieze West een wedstrijd uit duizenden. “Wij benaderen het als elke andere wedstrijd. De ploeg is voor honderd procent gemotiveerd om er iets moois van te maken. Niemand verwacht wat van ons, omdat WVF een klasse hoger speelt. Maar voor de groep is het een mooie testcase”, zegt de trainer, die het echte derbygevoel niet heeft. “Ja, het is een Zwolse derby, maar dat leeft bij mij totaal niet. Misschien bij de spelers wel, maar dat heb ik tot dusver nog niet gemerkt.”

In tegenstelling tot Dieze West gaat WVF wel andere spelers inpassen. “Het is niet zo dat we met een half team komen, maar we doen wel wat aanpassingen. Zo komen andere spelers aan speelminuten en krijgen zij de kans om zich eventueel in de basisploeg te spelen”, zegt trainer Freddy Smit, die een moeilijke middag verwacht. “Het zal niet makkelijk worden. Onze ploeg heeft respect voor Dieze West, er spelen een aantal echt goede voetballers. Ik verwacht dan ook een gelijkopgaande wedstrijd”, stelt Smit. Een uitslag voorspellen, dat laat de oefenmeester dan ook aan zich voorbij gaan. “Nee, dat doe ik niet. Uiteindelijk zien we wel wie er met de winst vandoor gaat.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 19 oktober 16.15 uur zijn geldig!

Voetbal, Freddy Smit, WVF, Dieze West, Olympus WvdW, Prijsvragen, Marcel Boudesteijn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws