Olympus WvdW: Zwolsche Boys - Den Ham

| 19-02-2014

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het treffen in de tweede klasse H tussen Zwolsche Boys en Den Ham. Voor de thuisploeg breken er, met het oog op handhaving in de tweede klasse, belangrijke weken aan. Verdediger Elroy Modderman hoopt dat zijn ploeg zaterdag een eerste stap kan zetten. “Wij zijn getergd om te winnen, dat moet ook. Als we nu niet gaan winnen, dan wordt het een heel lastig verhaal”, zegt de Zwollenaar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Blessures, schorsingen en afwezigen. Het huidige seizoen verloopt voor Zwolsche Boys allesbehalve vlekkeloos. Na zeventien van de 26 wedstrijden staat Boys op een dertiende plaats, een positie die aan het einde van de rit een enkeltje derde klasse oplevert. “Maar ik denk dat wij genoeg potentie in de groep hebben om degradatie af te wenden”, stelt Modderman. “Direct veilig spelen zou natuurlijk fantastisch zijn, maar die wens is denk ik niet reëel. De nacompetitie moeten we echter kunnen bereiken, daar moeten we echt voor gaan. Dan hebben we genoeg kwaliteit in huis om uiteindelijk Zwolsche Boys in de tweede klasse te houden.”

De weg naar handhaving begint zaterdag, dan ontvangt Zwolsche Boys op het eigen sportpark Jo van Marle middenmoter Den Ham. In de eerdere ontmoeting dit seizoen ging de Zwolse formatie met 2-0 onderuit. “Destijds hebben we niet van de tegenstander verloren, maar vooral van onszelf. We hadden het niet in de hand en lieten ons gaan. Daardoor liep het een beetje uit de hand”, herinnert Modderman zich. De verdediger verwacht zaterdag een lastige middag, maar uiteindelijk wel een Zwolse driepunter. “Den Ham is een lastig te bespelen ploeg. Ze klappen er volle bak op en gaan er echt voor. Daarnaast hebben ze snelle buitenspelers, die moeilijk te verdedigen zijn. Maar uiteindelijk verwacht ik dat wij gaan winnen: 2-1.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 22 februari 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Zwolsche Boys, Tweede klasse H, Olympus WvdW, Prijsvragen


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws