Olympus WvdW: ZAC - DETO

| 04-02-2014

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het bekertreffen tussen vierdeklasser ZAC en hoofdklasser DETO. Het Zwolse ZAC draait in de vierde klasse bovenin mee en wil het DETO zaterdag zo moeilijk mogelijk maken. “In het voetbal kan alles en natuurlijk willen we wel winnen, maar de kans is heel klein. In Vriezenveen is men honderd procent zeker van een zege. En dat is ook terecht”, stelt ZAC-trainer Egbert Kragt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De bekerontmoeting met de ploeg uit de hoofdklasse C is mooi, maar het oog van de Zwolse vierdeklasser blijft voornamelijk gericht op de competitie. “Daarin staan we er prima voor. We bezetten een tweede positie, met drie punten achterstand op koploper EZC. Die krijgen we over twee weken, daar moeten we dan ook zeker naar blijven kijken”, zegt Kragt, die hoopt met ZAC iets tastbaars aan het huidige seizoen over te houden. “Vorig jaar zijn we gedegradeerd, naar onze mening ietwat onterecht. We zijn het aan onze stand verplicht om dit seizoen voor een prijs te gaan, maar dat is geen abc’tje. Toch verloopt het vooralsnog prima, we spelen bij vlagen goed en verzorgd voetbal. Hopelijk resulteert dat in een prijs.”

Aankomende zaterdag wacht het uitstapje naar het bekertoernooi, de ploeg gaat ervoor om een mooie pot op de mat te leggen. “We zijn ver gekomen, maar uiteindelijk stopt het voor ons een keer. Dan is het mooi dat we nu een thuiswedstrijd tegen een hoofdklasser hebben geloot”, vertelt de trainer, die met zijn ploeg wel serieus in voorbereiding gaat op het bekertreffen. “Dinsdagavond oefenen we tegen tweedeklasser ESC, zodat we al wat kunnen wennen aan de grotere weerstand. De ontmoeting met DETO is een mooi affiche en dat is goed voor de vereniging. Uiteindelijk moeten we zorgen dat we zaterdag niet afgedroogd worden en dat het publiek een mooie middag heeft”, zegt Kragt. En een uitslag? “Aan voorspellen doe ik niet.”

© Paul Memelink

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 8 februari 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, ZAC, Olympus WvdW, Prijsvragen, Egbert Kragt


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws