Olympus WvdW: WVF - DOS ‘37

| 14-01-2014

De eerste ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ van dit jaar is het treffen in de eerste klasse D tussen WVF en DOS ’37. De lijstaanvoerder in 1D belegde in de winterstop een trainingskamp in Málaga en is klaar om zaterdag de competitie te hervatten. Zo stelt ook trainer Freddy Smit. “We hebben een goede week in Spanje gehad en hebben twee goede oefenwedstrijden gespeeld. Naar omstandigheden zijn we er klaar voor.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In Spanje hield WVF topklasser Spakenburg op 1-1, terwijl hoofdklasser Alcides in Zwolle met een 1-2 zege aan de haal ging. Beide wedstrijden stemde Smit tevreden. “Tegen Spakenburg hebben we een aardig potje gespeeld en tegen Alcides hebben we veelal gespeeld met jongens die normaal niet in de basis staan. Ook in die wedstrijd hebben we toch leuke dingen laten zien.” Zaterdag wacht het eerste competitietreffen na de winterstop, op eigen veld is DOS ’37 de tegenstander. Beide ploegen begonnen het seizoen tegen elkaar, destijds eindigde de ontmoeting in 1-1. “Ik had na afloop spijt van de gekozen tactiek. DOS gold van te voren als een kampioenskandidaat en daarom speelden we terughoudend. Dat werkte niet en vervolgens zijn we aanvallender gaan spelen. Het resulteerde in de 1-1, met zelfs kansen op meer.”

Voor zaterdag heeft Smit het strijdplan nog niet helemaal klaar, maar WVF start hoe dan ook anders dan in de eerste krachtmeting met de ploeg uit Vriezenveen. “We gaan nu wel wat eerder druk zetten ja, dat lijkt me duidelijk. De kracht van DOS ligt voorin, dus we moeten zorgen dat ze daar niet komen. Zo simpel is het”, aldus de trainer, die vertrouwt op het scorende vermogen van zijn ploeg. “Beide ploegen zijn echt aan elkaar gewaagd, maar wij hebben tot dusver in elke wedstrijd gescoord. Ik vertrouw er op dat we die lijn doortrekken en dan moeten zij nog maar eens zien te scoren.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 18 januari 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Freddy Smit, WVF, Olympus WvdW, Eerste klasse D, Prijsvragen


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws