Olympus WvdW: VSW - Wijthmen

| 24-09-2013

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week opnieuw een Zwolse derby uit de vierde klasse C, daar waar VSW en Wijthmen het zaterdag tegen elkaar opnemen. Beide ploegen behaalden uit drie wedstrijden pas één punt, maar Wijthmen-trainer Marcel Poppe verwacht er na zaterdag vier te hebben. “Ik voorspel dat wij van VSW gaan winnen met 1-3”, zegt de oefenmeester.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het seizoen begon voor Wijthmen matig. De eerste twee wedstrijden gingen verloren, terwijl de ploeg afgelopen zaterdag ternauwernood een punt overhield aan het thuisduel tegen Reaal Dronten. “Toch ben ik niet negatief, want we konden redelijk meevoetballen. De individuele kwaliteiten van de tegenstanders doen ons echter de das om, al had ik verwacht dat we afgelopen zaterdag drie punten zouden pakken”, doelt trainer Poppe op het gelijkspel tegen Reaal Dronten. “Er gebeurde van alles, zeker in de eerste helft. We kwamen met 0-1 achter, vervolgens kreeg de tegenstander tweemaal rood. Van dat voordeel hebben we te weinig gebruik gemaakt, doordat we te vaak voor de lange bal kozen. Gelukkig pakten we nog wel een punt.”

Zaterdagmiddag wacht voor de formatie van Poppe de Zwolse derby tegen VSW. De eindverantwoordelijke in Wijthmen verwacht een fysiek sterke tegenstander. “Dat is hun kenmerk, die zitten er altijd kort op en schuwen geen duels. Zaak voor ons om zoveel mogelijk de duels te mijden, door te blijven voetballen. Fysiek zijn wij niet de sterkste ploeg, hopelijk kunnen we het winnen op technisch vlak”, zegt Poppe. VSW-trainer Gerrit Keestra kijkt ontspannen vooruit naar het treffen met de stadgenoot. “Het is een Zwolse derby, dat is altijd speciaal. Een uitslag voorspellen doe ik niet, maar ik hoop vooral dat we leuk voetballen, plezier hebben en uiteindelijk een zege kunnen boeken. Zo niet, dan blijven we bij VSW hopelijk wel positief.”

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 28 september 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, VSW, Wijthmen, Olympus WvdW, Prijsvragen, Vierde klasse C


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws