Olympus WvdW: HFC Storica - SVI

| 10-12-2013

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week de Zwolse derby in de derde klasse C tussen HFC Storica en SVI. Stefano Chaar komt nu uit voor eerstgenoemde, maar verdedigde eerder al twee seizoenen de kleuren van SVI. “Uiteraard is het speciaal om tegen je oude club te spelen. Ik ken trainer Stephan Rahantoknam, daar heb ik nog mee gevoetbald. Ik zal ze zaterdag wel even wat laten zien”, spreekt Chaar duidelijke taal.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Storica promoveerde afgelopen seizoen door de behaalde titel naar de derde klasse, waarin het na twaalf wedstrijden op een keurige zesde plaats staat. Met het oog op de bovenste plekken is het zaterdag aanhaken of afhaken. Zo weet ook Chaar. “Het is voor ons een cruciale wedstrijd. Als we winnen, dan sluiten we aan. Verliezen we, dan wordt het gat wel erg groot.” SVI is koploper in 3C, de spelmaker van Storica verwacht dan ook een lastige wedstrijd. “SVI is een goed voetballende ploeg, wij krijgen het zaterdag wel moeilijk. Maar de hele groep verschijnt zaterdag gebrand aan de aftrap, ik voorspel dan ook een 1-3 zege”, aldus de getergde middenvelder.

Tegenstander SVI strijdt zaterdag in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft om de titel van herfstkampioen. De ploeg staat gedeeld eerste met Hardenberg ’85, het doelsaldo is licht in het voordeel van SVI. Middenvelder Bas Boekema kijkt echter niet naar die strijd. “Het is een bevestiging dat je goed bezig bent, maar verder zegt het ons niets. Wij gaan liever voor de echte titel”, zegt de Zwollenaar, die zaterdag een wedstrijd vol strijd verwacht. “Het voelt niet zozeer als een derby, maar het is voor beide een belangrijke wedstrijd. Wij willen als koploper de winterstop in, terwijl Storica moet winnen om aansluiting te houden. Natuurlijk gaan wij er vanuit dat we winnen. De uitslag maakt dan niet uit.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 14 december 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, SVI, HFC Storica, Olympus WvdW, Prijsvragen


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws