Olympus WvdW: Dieze West - LSC 1890

| 29-10-2013

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het treffen in de tweede klasse K van het zondagvoetbal tussen Dieze West en LSC 1890. Een beslissend duel, aangezien beide ploegen in een onderling gevecht uit gaan maken wie er met de eerste periodetitel aan de haal gaat. “Het is een wedstrijd uit duizenden, al is het natuurlijk altijd leuk als er om een prijsje wordt gespeeld”, zegt aanvaller Lodewijk de Vries.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Nadat Dieze West afgelopen seizoen promotie naar de eerste klasse op een haar na miste, maakte de ploeg op aandringen van de KNVB de overstap naar het district Noord. En met succes, want de ploeg van trainer Marcel Boudesteijn staat na zeven wedstrijden bovenaan. “In Noord is de tegenstand toch wat minder dan in Oost. Het voetbal is meer fysiek, terwijl er in Oost meer voetballende ploegen spelen”, duidt De Vries het verschil. De sleutel van het huidige succes ligt volgens de goaltjesdief op het trainingsveld. “We spelen veel positiespelletjes en doen veel aan pass- en trapoefeningen. We willen graag spelen als FC Barcelona en de trainer vindt dat je dan ook moet trainen als Barcelona. Dat pakt vooralsnog goed uit.”

Aanstaande zondag wacht het treffen met nummer twee LSC, een onderling duel om het eerste periodekampioenschap. LSC staat tweede, maar behaalde uit zeven wedstrijden eveneens negentien punten. Een gelijkspel is voor Dieze West echter genoeg, de Zwolse ploeg heeft een beter doelsaldo. “Ik weet niet veel van de tegenstander, dat is eigenlijk bij elke wedstrijd het geval. Toch denk ik wel dat wij gaan winnen”, zegt De Vries, die ook nog een uitslag noemt. “Het is lastig, maar ik ga voor een 3-0 zege, met minimaal één doelpunt van mijn schoen. En je kent Dieze, daar is het altijd feest. Dan helemaal.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zondag 3 november 15.00 uur zijn geldig!

Voetbal, Dieze West, Olympus WvdW, Prijsvragen


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws