Olympus WvdW: Berkum - Wijhe ‘92

| 19-11-2013

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is dit keer het doordeweekse bekertreffen tussen Berkum en tweedeklasser Wijhe ’92. Donderdag gaat de Zwolse hoofdklasser uiterst serieus voor een plaats in de volgende ronde van de districtsbeker, zo zegt trainer Roeland ten Berge. “We willen in het bekertoernooi zo ver mogelijk komen en daarom benaderen we dit als een normale competitiewedstrijd.”

Er zijn trainers die een wedstrijd in het bekertoernooi gebruiken om reservespelers een kans te geven. Tweedeklasser Wijhe ’92 hoeft daar echter geen rekening mee te houden. Ten Berge treedt met zijn sterkste selectie aan. “Ik vind het de grootste onzin om het bekertoernooi niet serieus te nemen. Een voetballer speelt voor prijzen, dus moet je elke prijs willen winnen. Wij gaan dan ook geen spelers rust geven of andere spelers een kans geven, Berkum speelt donderdag met de sterkst mogelijke selectie”, zegt de scheidend trainer. De hoofdklasser analyseerde de tegenstander zelfs in een competitieduel tegen Heino. “Dan let je op het spelsysteem, kom je achter patronen, dat draagt wellicht bij aan een beter resultaat. Je moet je goed voorbereiden en dat hebben we gedaan.”

In de competitie gaat het Berkum qua resultaten nog niet voor de wind. De ploeg staat na tien wedstrijden op een tiende plaats, maar Ten Berge en de club zijn zeker niet in paniek. “Er zit een stijgende lijn in ons spel. Afgelopen zaterdag speelden we tegen Harkemase Boys onze beste wedstrijd: creëren veel kansen, maar we maken die niet. Dat is zuur, helemaal omdat je vervolgens ook nog verliest”, zegt Ten Berge, die geen uitslag noemt voor het komende bekertreffen van zijn ploeg. “Naast de prijs, kunnen we ons via de districtsbeker ook plaatsen voor de KNVB Beker. We zijn aan onze stand verplicht om deze bekerwedstrijd te winnen. En dat gaan we uiterst serieus doen.”

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor donderdag 21 november 20.00 uur zijn geldig!

VV Berkum, Voetbal, Olympus WvdW, Prijsvragen, Roeland ten Berge


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws