Olympus TOTO: ‘Het wordt een spektakel’

| 07-03-2017

Kampioen worden doe je tegen de kleintjes, zo luidt de gemiddelde mening in de voetbalwereld. Aan die gedachte zal Berkum zaterdag even maling hebben, want de Zwollenaren kunnen een buitengewoon goede slag slaan. De nummer twee van de eerste klasse D krijgt koploper WHC op bezoek en neemt bij winst de eerste plaats over. “Het wordt zaterdag een spektakel”, denkt trainer Arno Hoekstra.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum begon de tweede seizoenshelft bovenaan, maar moest in wedstrijd twee die positie al laten gaan. Tegen Go Ahead Kampen kwamen de Zwollenaren niet verder dan 1-1, waardoor WHC nu een punt voorsprong heeft. “Dat zorgt nog steeds voor teleurstelling, maar niet zozeer vanwege het weggeven van de koppositie. We hebben in die wedstrijd twee punten laten liggen, terwijl dat niet had gehoeven. Dat is vooral zonde, want we krijgen nog wel kansen om de koppositie te heroveren. De competitie is nog lang”, zegt Hoekstra, die nog niet precies weet hoe zijn ploeg zaterdag voor de dag komt. “Het is afwachten. Er zijn wat vraagtekens, maar daar wil ik nu nog niet teveel over kwijt. We maken de tegenstanders niet wijzer dan ze al zijn.”

Eerder dit seizoen speelden Berkum en WHC met 1-1 gelijk. Daar konden de Zwollenaren destijds mee leven, aangezien de opponent nog aardig wat kansen kreeg op meer. Hoekstra verwacht dat de komende ontmoeting niet cruciaal is voor de strijd om de titel. “Nee hoor, want de meest constante ploeg gaat ermee vandoor. Maar het is wel zo dat beide ploegen elkaar pijn willen doen”, vertelt de trainer, die verwacht dat de teams zaterdag compleet van eigen kracht uitgaan. “WHC gaat haar eigen spelletje spelen, met veel energie en power. Wij spelen thuis en gaan dus ook ons eigen spel proberen te spelen. Het wordt hoe dan ook een interessante wedstrijd, die wij hopelijk gaan winnen”, sluit Hoekstra af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle selecteert Sportief Zwolle wekelijks zeven wedstrijden voor de ‘Olympus TOTO’. En in de aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van die zeven duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Registratie bij Sportief Zwolle is echter verplicht, want zonder account is het niet mogelijk om de TOTO in te vullen. Het voorspellen van de 'Olympus TOTO’ kan alleen via desktop en tablet en dus niet via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO (zeven groene vakjes) kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Berkum van WHC wint? Klik dan op ‘Berkum’ en jouw keuze wordt automatisch geregistreerd in ons systeem. Het vakje van Berkum kleurt dan ook groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk zeven voorspellingen doet. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 11 maart 14.30 uur zijn geldig!

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D, Prijsvragen, Arno Hoekstra, Olympus TOTO


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws