Olivier en Boekema zegevieren op 10 Mijl

| 12-04-2014

Falco Olivier heeft zaterdag onder grote publieke belangstelling de vierde editie van de 10 Mijl van Zwolle-Zuid op zijn naam geschreven. De BB-loper was verreweg de snelste in een tijd van 54:39. De enige man die hem kon bedreigen was clubgenoot Willard Bredewold, maar die viel na 9 kilometer uit met maag-darmklachten. Bij de dames ging de winst naar Tess Boekema (BB-lopers). Zij passeerde Jacqueline Rustidge na 12 kilometer en eiste de winst op.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

BB-loper Falco Olivier had zich voorgenomen beheerst te lopen en de wedstrijd vooral te gebruiken als een goede training. “Maar toen ik alleen voorop kwam, wilde ik de race natuurlijk ook goed eindigen. Ik heb mijn PR met 40 seconden verbeterd en ik vind het superleuk dat ik heb gewonnen”, aldus Olivier, die ook het parcoursrecord verbeterde. Willard Bredewold zag een zekere medaille in rook opgaan door maag-darmklachten, die hem kort na de eerste ronde dwongen te stoppen. De wedstrijd bij de dames ging tussen Jacqueline Rustidge (Isala ‘96) en Tess Boekema. Laatstgenoemde lag na één ronde nog honderd meter achter de sterk lopende Rustidge, maar nam na 12 kilometer de koppositie over om die vervolgens niet meer af te staan.

“Ik had met Erik Slomp natuurlijk een geweldig goede haas. We gingen strak op een schema van 3:57 per kilometer weg, zoals we van te voren met coach Berthold Berger hadden besproken. Op de dijk liepen we nog even samen met Jacqueline, maar toen moest ze eraf”, vertelt Boekema. De winnende tijd van de Zwolse (1:03:57) was niet alleen een persoonlijk record, maar ook goed voor een nieuw clubrecord. Zij liep maar liefst vier minuten sneller dan vorig jaar op hetzelfde parcours.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Op de 5 mijl ging de strijd bij de heren tussen Mark van Kessel uit Deurne en Zwollenaar Arne Mulder. Van Kessel werd vorig jaar geklopt door Mulder en kwam naar Zwolle om sportieve revanche te nemen. Dat lukte in een zeer knappe race waarin hij de BB-loper, die afgelopen donderdag nog een PR liep op de 5 kilometer (15:19), toch kon verslaan in de eindsprint. De sterk lopende Joep Emmen (BB-lopers) completeerde het podium. Henk Smalbrugge en Berthold Berger finishten als vierde en vijfde. Bij de dames bleek Lieve Tollet (BB-lopers) net als vorig jaar de sterkste op de kortste afstand. “Ik ben een tijd meegegaan met Tess en Erik en de laatste kilometers kon ik versnellen en zo mijn tijd van vorig jaar evenaren”, analyseert een blije winnares. Gerja Zielman en BB-loper Wilmke Boersma maakten het podium compleet.

Hardlopen, Tess Boekema, Wilmke Boersma, BB-lopers, Berthold Berger, Falco Olivier, Arne Mulder, Henk Smalbrugge, Joep Emmen, De 10 Mijl van Zwolle-Zuid, Erik Slomp, Willard Bredewold


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws