Noodweer maakt einde aan bekerpotjes

| 25-08-2010

Het bekertoernooi voor amateurvoetballers is dinsdagavond flink geteisterd door noodweer. Vele wedstrijden werden vroegtijdig beëindigd. Vooral voor de spelers van SV Zwolle was het een vervelende bekeravond. De ploeg van trainer Patrick Wijsman was helemaal afgereisd naar Biddinghuizen voor een duel tegen BAS, maar kon na een minuut spelen alweer van het veld af.

In Hollandscheveld werd de bekerwedstrijd tussen HODO en Berkum gewoon uitgespeeld. De Zwollenaren wonnen met 1-5 door doelpunten van Roy Supèr (2x), Frank Hoolsema, Jeffrey van der Vlist en Onno Tammeling. WVF daarentegen verloor in Almelo met diezelfde cijfers (5-1) van PH. En voor Be Quick ’28 duurde het bekeravondje dinsdag niet al te lang. Na ruim tien minuten spelen en een 1-1 tussenstand werd het thuisduel tegen d’Olde Veste vanwege de weersomstandigheden gestaakt.

De bekerpotjes in poule 35 - met twee Zwolse clubs - gingen dinsdag wel over negentig minuten. Na de nederlaag van vorige week tegen Robur et Velocitas (1-3) wist SVI bij TKA wel te winnen. De formatie van Henk Nieuwenhuis zegevierde met 1-4 door treffers van Robert Gast (2x), Gasan Al Taher en Lennart Bril. In diezelfde poule ging CSV ’28 met 1-0 onderuit tegen Robur et Velocitas.

Voor Zwolsche Boys verliep het bekerduel dinsdagavond lange tijd voorspoedig. Het team van John Beijen kwam tegen het tweede van Go Ahead Kampen allereerst op 0-1 via een penalty van Wesley Bruins. En halverwege de tweede helft maakte verdediger Robin van de Kuijt er 0-2 van. Het einde van de wedstrijd werd echter niet gehaald, want met nog een kleine twintig minuten te gaan werd ook dat duel gestaakt.

Een opmerkelijke partij speelde ZAC. Bij de uitwedstrijd tegen Prins Bernhard vielen maar liefst zeven goals. Gelukkig voor trainer Herman Oosterhaar maakte zijn ploeg vier van de zeven treffers: 3-4. De doelpunten van ZAC werden gemaakt door Robin Gosen, Willard Zuidberg en Jeffrey de Nooijer (2x). In diezelfde poule verloor VSW thuis met 1-5 van Alexandria. Een nederlaag was er verder ook voor Storica. In Emst werden de Zwollenaren met 3-0 geklopt. Tot slot bliezen de scheidsrechters bij de wedstrijden van Dieze West, HTC, Wijthmen, Edon en Ulu Spor ook eerder dan gepland voor de laatste keer. Dieze West stond op dat moment (70ste minuut) met 3-1 voor tegen VSCO ’61. HTC zat in Vilsteren na 52 minuten al op rozen: 0-5. Wijthmen stond op het moment van staken (rust) met 4-1 voor tegen Wapenveld. Bij het duel tussen Hoonhorst en Edon was na 45 minuten nog niet gescoord. En Ulu Spor - Kampen werd na zeventig minuten bij een stand van 1-2 vroegtijdig afgeblazen.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, SV Zwolle, HTC, VSW, Wijthmen, Ulu Spor, Edon, Dieze West, HFC Storica

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws