NK-titel voor stepper Martijn Tiemens

| 13-09-2015

Martijn Tiemens van Stepteam Zwolle is zaterdag in Kamperzeedijk Nederlands kampioen op het onderdeel duur geworden. Tiemens pakte na tien ronden de titel, al passeerde hij niet als eerste de eindstreep. De wedstrijd werd namelijk gewonnen door de Duitser Niklas Rother, uitkomend voor Stepteam Twente.

© Allard Nap

Rother reed al vroeg in de wedstrijd weg uit de kopgroep. Tiemens wist als enige aan te sluiten en samen bouwden zij ronde na ronde hun voorsprong uit. In de achtervolgende groep wilde geen van de favorieten zijn eigen kansen opofferen door het gat dicht te rijden. Daarnaast verrichtte Zwollenaar Machiel Steenbergen nuttig storend werk voor zijn teamgenoot. Rother was van de twee koplopers na 48 kilometer de snelste in de sprint en behaalde de zege voor de competitie, terwijl Tiemens als eerste Nederlander eindigde en daarmee de nationale titel pakte. Steenbergen controleerde de eindsprint van de achtervolgers en werd knap derde. Nog meer succes voor het Zwolse team bracht Carianne van Harten. In de categorie masters eindigde zij op de derde plaats.

Met het NK in Kamperzeedijk is er voor de steppers van Stepteam Zwolle een einde gekomen aan het wedstrijdseizoen. Er werd dit jaar weliswaar niet constant top gepresteerd, al wisten de heren wel op het juiste moment te pieken. Machiel Steenbergen werd in juli voor het derde jaar op rij kampioen sprint. En Martijn Tiemens voegde daar zaterdag dus de titel op het onderdeel duur aan toe. Ook verbeterde hij deze zomer het werelduurrecord.

Steppen, Stepteam Zwolle, Machiel Steenbergen, Martijn Tiemens

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws