NK Cheerleading in Theater van de Sport

| 08-06-2016

Het Landstede Sportcentrum is aankomende zondag het decor voor het NK Cheerleading. Ruim vijftig teams uit zo’n beetje heel Nederland komen naar Zwolle om te strijden om de gouden, zilveren en bronzen medailles. De organisatie is in handen van de Dutch Cheerleading Association (DCA). “We kijken uit naar een prachtige dag, vol met stunts, yells en dans”, zegt DCA-voorzitter Nelson Petter.

De deelnemers aan het NK Cheerleading zijn tussen de 4 en 34 jaar oud en komen uit vrijwel het gehele land. De provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Brabant, Gelderland, Groningen, Utrecht en Friesland zijn vertegenwoordigd en doen een gooi naar de Nederlandse titel. Er wordt gestreden in verschillende categorieën, opgedeeld in solo, duo en teamverband. Het koningsnummer is de Senior Co-Ed, bestaande uit vrouwen en mannen van 14 jaar en ouder. Dit jaar doen Maastricht University Cheerleading en Partisans Athletics in deze klasse een gooi naar de titel en zij zijn zeer aan elkaar gewaagd. “Er staat veel op het spel en ik ben er van overtuigd dat alle teams een spetterend optreden gaan neerzetten”, meldt Petter.

Voor de teams van 12 jaar en ouder staat er meer dan alleen een Nederlandse titel op het spel. Zij kunnen zich in Zwolle namelijk plaatsen voor het Europees Kampioenschap. Voor de seniors gaat het zelfs ook nog om kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Orlando. Het Nederlands kampioenschap in het Landstede Sportcentrum begint zondag om 10.30 uur en is rond de klok van 16.00 uur ten einde.

Landstede Sportcentrum, Dansen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws