RSS

Nieuws

De Vries: ‘Sparta wil snelle handhaving’
Gepubliceerd op woensdag 9 september 2015 om 09:14

“We hebben een boel nieuwe spelers en dus gaan we in de overgangsklasse voor snelle handhaving.” Het zijn de woorden van Jackie de Vries, trainer van de korfballers van Sparta. Hij moest een aantal nieuwe spelers inpassen en voorziet mede daardoor een pittige veldcompetitie. “Daar ga ik wel vanuit. In de voorbereiding gingen de prestaties al op en neer.”

De gedachtegang van de oefenmeester werd in de eerste speelronde van de overgangsklasse al bevestigd. Sparta kreeg Rohda op bezoek, volgens De Vries een titelkandidaat. Er werd met liefst 12-25 verloren. “Het was een kansloze nederlaag, maar het was ook tegen de mogelijke kampioen.” De nederlaag was in ieder geval de bevestiging van dat wat men al dacht. Sparta hoeft zich echt niet te richten op een plaats in de bovenste regionen. Daar is het nog veel te vroeg voor. “Als we iedereen bij elkaar hadden gehouden, dan was het een ander verhaal. Maar we hebben drie nieuwe dames en één nieuwe man. Dan begin je opnieuw te bouwen.”

Het gloednieuwe fundament is inmiddels wel bijna klaar. Sparta wordt beetje bij beetje weer een geoliede machine, zo bleek zaterdag wel tegen Vriendenschaar. Op vijandelijk terrein werd met 13-16 gewonnen. “En dat tegen waarschijnlijk een directe concurrent”, meent De Vries. De piek ligt voor de Spartanen dit seizoen in de zaal, maar daar mag de veldcompetitie absoluut niet onder lijden. “We moeten ons zo snel mogelijk zien te handhaven. In de zaal gaan we voor het linkerrijtje, maar op het veld is dat te hoog gegrepen. Als we in de zaal het linkerrijtje halen en op het veld ons handhaven, dan zijn wij dik tevreden.”

Gerelateerd nieuws