RSS

Nieuws

Golfclub organiseert ‘stadiongolf’ wedstrijd
Gepubliceerd op dinsdag 28 juli 2015 om 11:28

Golfclub Zwolle organiseert samen met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) op zaterdag 15 augustus de allereerste Drive, Chip & Putt wedstrijd in Nederland. Jonge golfers in de leeftijd van 7 tot en met 15 jaar spelen op de drie golfonderdelen - drive, chip en putt - met als doel een zo hoog mogelijke score te behalen. Het unieke aan dit concept is dat ouders, familie en vrienden het event vanaf de zijlijn mee kunnen beleven. Iets wat normaal gesproken bij golf best lastig is.

Samen met de NGF heeft Golfclub Zwolle de bal opgepakt om op deze manier jeugdgolf in Nederland te stimuleren en onder de aandacht te brengen. Het event zal gehouden worden van 13.00 tot circa 17.00 uur op de Zwolse golfbaan. Drive, Chip & Putt kan gezien worden als ‘stadiongolf’. De onderdelen duren niet erg lang en toeschouwers kunnen van dichtbij de diverse onderdelen volgen en spelers aanmoedigen. Dit maakt het een belevenis voor zowel speler als toeschouwer. Eric van de Wetering, talentcoach en lid van de jeugdcommissie van Golfclub Zwolle heeft het initiatief genomen om dit evenement te organiseren. “Jeugdspelers uit het hele land zijn welkom om deel te nemen aan deze eerste editie.”

Van de Wetering vervolgt: “Wij zijn als jeugdcommissie en vereniging enorm enthousiast over dit concept en hopen dat jeugdspelers, ouders, familie en vrienden eveneens enthousiast zullen zijn. Wanneer deze pilot succesvol blijkt, kunnen andere golfclubs dit concept oppakken om zo misschien binnen een paar jaar tot regionale voorrondes te komen. We zien een landelijke finale tijdens het KLM-Open al voor ons.” Namens de NGF is Florence Brugmans als coördinator jeugdgolf erbij betrokken. “We zetten als NGF de komende jaren actief in op een toename van golfende jongeren door de sport op een passende manier aan hen aan te bieden. Dit evenement past uitstekend binnen onze visie en we beogen met dergelijke evenementen dezelfde positieve resultaten te kunnen behalen als in de VS.”

Bij het onderdeel ‘drive’ slaan de deelnemers drie ballen, uiteraard zo ver mogelijk, binnen een fairway van 35 meter breed. Punten worden aan de hand van een tabel gegeven aan een corresponderende afstand. Iedere speler slaat drie drives. Het totaal aantal te behalen punten voor dit onderdeel bedraagt 75. Bij het onderdeel ‘chip’ chipt de speler drie ballen vanaf 10 tot 15 meter naar een wedstrijd-hole. De afstand van de bal tot de hole bepaalt het aantal behaalde punten. Ook hier is het totaal aantal te behalen punten 75. Tot slot ‘putt’ de speler drie ballen van drie verschillende afstanden: een putt vanaf 1.80 meter, een putt vanaf 4.50 meter en een putt vanaf 9.00 meter. De afstand van de bal tot de hole bepaalt weer het aantal behaalde punten en ook hier is het totaal aantal te behalen punten 75.

Voor dit event is een website ontwikkeld waarop alle info te vinden is en waar deelnemers zich kunnen aanmelden. Het webadres van deze website is www.drivechipputt.nl.

Gerelateerd nieuws