RSS

Nieuws

4lijf-tip: ‘Oranje boven, lang leve het WK’
Gepubliceerd op woensdag 9 juni 2010 om 12:00

Sinds kort plaatst Sportief Zwolle iedere woensdag de ‘4lijf-tip’. Het gaat hier om tips van Michèle van Reijsen. Zij is eigenares van de kleinschalige bewegingsstudio 4lijf aan de Voorstraat 33 in het centrum van Zwolle. Daarnaast is Michèle consulente van Lekker Pûh. In haar studio begeleidt zij jongeren naar het gezonde gewicht volgens de methode van Lekker Pûh! Hier volgt de vijfde 4lijf-tip:

Het WK voetbal in Zuid-Afrika staat op het punt van beginnen, dus neemt ook de onrust in ons land weer toe. Overal om je heen zie je het oranje en het rood-wit-blauw verschijnen. Winkels en supermarkten spelen hier ook handig op in… Wuppies, guppies en bonkies, je wordt er mee doodgegooid. Ineens vind je tussen de M&M’s een oranje exemplaar, of zie je tussen de pakken Campina, Melkan of Optimel de enige échte WK voetbal oranjevla! We zijn WK-gek met z’n allen. En als we het nog niet zijn, worden we het wel!

Vol spanning wachten we allemaal op de aftrap over twee dagen! Zuid-Afrika en Mexico mogen als eerste tegen elkaar strijden en daarna is het gedaan met de rust. Nu gaat het gebeuren. Haal de zakken chips maar tevoorschijn jongens! Kom maar op met dat bier… Nederland zit de komende tijd voor de buis gekluisterd. Nederland wordt inactief en sporten…? Daar kijken we alleen nog maar naar. Dit geheel tot frustratie van de sportschoolhouders, die soms haast wanhopige pogingen doen om hun voetbalminnende leden hun trainingszaaltje in te sleuren… Maar Nederland wil niet meer sporten, Nederland wil voor de buis zitten.

Op een enkeling na dan. De niet-van-voetbal-houdende Nederlander. Iemand zoals ik. Misschien is mijn desinteresse voor voetbal ontstaan vanwege het feit dat ik als jong meisje broers had die vol overgave op donderdagavond én op zondag met nog tien andere jongens zich in het zweet liepen achter een balletje aan. En ik dus in mijn eentje de vaat moest doen. Het zou ook kunnen komen doordat ik als enig meisje liever met poppen speelde, dan met een bal. Geheel tot frustratie van mijn beide broers. Of misschien heeft het wel te maken met een vroeg jeugdtrauma: altijd en overal maar weer voetbal, voetbal, voetbal…

Hoe dan ook, ik vind voetbal echt niet leuk. Niet leuk om naar te kijken en zeker niet leuk om zelf te doen. Dus voor mij worden de komende weken zware weken. Ik denk dat ik over twee dagen, en de hele WK-voetbalperiode er na, nóg vaker in de sportschool ben (heb ik even geluk dat ik er zelf één bezit…). Een voordeel is wel dat ik geen chips hoef te eten of bier hoef te drinken, want daar worden we alleen maar dik van. Dat weet iedereen. Maar wat eigenlijk niemand weet is hoe lang je moet voetballen om één zak chips te verbranden! Als iedereen dat zou weten zou er A veel minder chips worden gegeten en B nóg meer gevoetbald worden. Ik hou dus maar even wijselijk mijn mond.

Michèle van Reijsen

Gerelateerd nieuws