LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Van den Boomgaard: ‘Tevreden met brons’
Gepubliceerd op dinsdag 21 april 2015 om 16:35

Martine van den Boomgaard heeft afgelopen weekend een bronzen medaille overgehouden aan het NK Roeien kleine nummers. De Zwolse roeister kwam op de Bosbaan in Amsterdam uit in de meisjes 18 skiff en werd daarin tot haar grote verbazing knap derde. “Ik had het helemaal niet verwacht, maar ik ben er echt heel blij mee. Het ging super goed”, zegt de jonge roeister van de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging (ZRZV).

Het succesvolle weekend begon voor Van den Boomgaard op vrijdag. De Zwolse kwam uit in de time trials, waarin de roeisters één voor één in het water verschenen. “Daarin ging ik al veel harder dan gedacht”, vertelt Van den Boomgaard, die op zaterdag de kwart- en halve finale afwerkte. Ook daarin deed de Zwolse het naar behoren. “Er stond veel wind en dat is eigenlijk niet mijn ding. Toch ging dat ook best goed, waardoor ik mij voor de finale wist te plaatsen.” In de eindstrijd lag de ZRZV-roeister lange tijd op de eerste positie, maar uiteindelijk werd zij derde. “Ik ging keihard van start en wist eigenlijk wel dat ik de winnares niet voor kon blijven. De nummer twee haalde mij pas honderd meter voor de streep in”, zegt Van den Boomgaard over het wedstrijdverloop.

De late inhaalactie van haar concurrente zorgde in het Zwolse kamp niet voor teleurstelling. “Nogmaals, ik had het totaal niet verwacht. Ten opzichte van de concurrenten lag ik eerder veel verder achter. Ik ben dan ook dik tevreden met brons”, zegt de roeister, die volgend jaar met de meisjes 8 naar het WK in Rio de Janeiro wil. “Maar we zijn nog op zoek naar sponsoren, zodat we het benodigde geld bij elkaar kunnen krijgen. Het is dus nog maar de vraag of het gaat lukken.” Voor meer informatie over het project met de meisjes 8 zie de Facebook-pagina van de jonge roeisters.

Gerelateerd nieuws