RSS

Nieuws

Be Quick ’28 krijgt nieuw hoofdbestuur
Gepubliceerd op vrijdag 28 mei 2010 om 09:43

Na een verblijf van vijftien jaar in de hoofdklasse C moet Be Quick ’28 sportief een stap terug doen. Dat is een teleurstelling, maar dat betekent niet dat de club bij de pakken neer gaat zitten. Op de algemene ledenvergadering van 21 juni zal er een geheel vernieuwd hoofdbestuur worden gepresenteerd.

Onder voorzitterschap van clubman Henry Beekman gaat het bestuur sturing geven aan een aantal belangrijke veranderingen binnen de vereniging. Prioriteit daarbij zal zijn om de club weer een solide financiële basis te geven. De met de betrokken partijen gemaakte regelingen geven het bestuur het vertrouwen dat dit proces zal slagen. Een ander hoofddoel is de herkenbaarheid van het eerste elftal. Om dit alles te realiseren heeft de club daarom tot een paar ingrijpende wijzigingen besloten.

De verantwoordelijkheid voor het eerste elftal zal weer bij het hoofdbestuur van de vereniging Be Quick ’28 komen te liggen. Dat betekent dat de Stichting Prestatief Be Quick zal worden opgeheven. Dit houdt tevens in dat er naast een nieuw hoofdbestuur een vrijwel nieuwe spelersgroep wordt samengesteld. Uitgangspunt hierbij is dat er zoveel mogelijk wordt gekeken naar de mogelijkheid tot instroom van jeugdspelers, spelers die een verleden hebben bij Be Quick en spelers uit de regio. Het komende seizoen zal handhaving in de eerste klasse het doel zijn. Op termijn hoopt men terug te keren in de hoofdklasse, hetgeen ook hetzelfde niveau is als dat van het eerste dameselftal en bijna alle standaard jeugdteams.

Met deze zaken wil het bestuur de club van nieuwe impulsen voorzien. En doordat Be Quick als satellietclub van FC Zwolle gaat fungeren bij het damesvoetbal zal het sportief een heel spannend en uitdagend jaar worden voor de hele vereniging.

Gerelateerd nieuws