RSS

Nieuws

Halve Marathon in ‘De leukste lopen 2015’
Gepubliceerd op woensdag 26 november 2014 om 12:12

De Scania Zwolse Halve Marathon is opgenomen in het boekje ‘De leukste lopen 2015’. Met dit boekje lossen de makers het startschot voor weer een jaar loopplezier in alle windstreken van ons land. Volgens uitgever Paul Postema is het boekje een ‘inspirerende aanvulling’ op alle online beschikbare info over hardloopevenementen. “Een sportief cadeau in de hardloopschoen of onder de boom.”

Uit een longlist die is samengesteld op basis van criteria als bekendheid, sfeer, regionale betekenis, aanbod, faciliteiten, goede doelen, tips van deelnemers en eigen ervaringen, nodigde de redactie van Keep-on-Running.nl organisaties uit hun evenementen online aan te melden. “We zien de respons elk jaar toenemen”, vertelt Postema bij het verschijnen van deze vijfde editie. “Natuurlijk kun je de evenementen overal en nergens online vinden, zelfs meer dan wij in het boekje kunnen opnemen. Het boekje zet je juist op het spoor van leuke, ongedachte evenementen uit het massale aanbod. En net als met het KNAU-trimboekje van weleer, blijft een bladerboekje als dit leuk om cadeau te geven of te krijgen.”

In ‘De leukste lopen 2015’ zijn ruim 300 loopevenementen in alle windstreken van ons land opgenomen. Plus een greep uit de mooiste ladiesruns, de beste trailruns en de populaire obstakel-, mud- en colorruns. Dit alles is omlijst met inspirerende loopverhalen en de nieuwe rubriek ‘Lopen in het buitenland’. “Met deze extra rubrieken sluiten we aan bij de trend die hardlopen naar een ander plan tilt dan sportbeoefening alleen. Hardlopen is steeds meer een manier van leven, onderdeel van een leefstijl die mensen verbindt en uitnodigt tot gezond leven, bewust eten, lopen in de natuur of voor een goed doel, of toch eens die hele marathon in Berlijn, New York of waar dan ook in de wereld. Die beleving maakt hardlopen anno nu zo’n bijzonder fenomeen.”

‘De leukste lopen 2015’ is online te bestellen op keep-on-running.nl en via runnersweb.nl, de webshop van Runner’s World magazine. Het boekje is tevens verkrijgbaar in geselecteerde hardloopwinkels, maar ligt niet in de boekhandel.

Gerelateerd nieuws