RSS

Nieuws

Jackie de Vries: ‘Sparta is de titelfavoriet’
Gepubliceerd op donderdag 6 november 2014 om 14:42

De korfballers van Sparta wisselen komende zaterdag het veld in voor de warmte van de zaal. Op het veld speelt de Zwolse ploeg in de overgangsklasse, maar in de zaal is Sparta een niveau lager te vinden. In de eerste klasse hoopt Sparta, net als vorig zaalseizoen, op een kampioenschap. “Vorig jaar hadden we in de zaal een pittige klasse. Nu verwacht ik minder concurrentie”, vertelt Sparta-trainer Jackie de Vries.

Op het veld speelt Sparta al op het gewenste niveau. In de overgangsklasse behaalde het in de eerste seizoenshelft zes punten uit zeven wedstrijden en daarmee staat het keurig vier punten boven de degradatiestreep. Aan het einde van de rit tekenen de Zwollenaren voor die positie, maar toch is men gematigd tevreden. Trainer De Vries zag zijn manschappen verliezen van ASVD, terwijl dat totaal onnodig was. “We stonden de hele wedstrijd voor, maar in de slotseconde kwam Dronten toch nog op voorsprong. Als we die hadden gewonnen, dan stonden we er nu een stuk veiliger voor. En dat is zonde, want we willen ons zo snel mogelijk handhaven.”

Zaal en veld, het is voor Sparta een beetje de omgekeerde wereld. In de overgangsklasse wil de ploeg zo snel mogelijk zeker zijn van handhaving, terwijl de focus in de zaal totaal ergens anders ligt. Het kampioenschap, dat is waar de Spartanen de aankomende maanden voor strijden. Vorig zaalseizoen lukte het niet, maar ditmaal lijken de kansen groter. “Destijds waren er wel drie of vier echte titelkandidaten. Nu verwacht ik alleen tegenstand van CSL en Ritola, waarbij ik vooral CSL hoog inschat. Dat is nogal een verschil en daarom zou het ook teleurstellend zijn als we geen kampioen worden. We zijn één van de favorieten”, spreekt De Vries klare taal.

De voortekenen op een succesvol zaalavontuur zijn in ieder geval goed. In de overgang van veld naar zaal speelde Sparta vier oefenwedstrijden en die werden allemaal gewonnen. Onder andere het A-junioren van DOS ’46 gingen de bietenbrug op, zij verloren met 23-18. “En dat is toch de landelijke top”, weet De Vries, die ziet dat zijn ploeg klaar is voor de seizoensouverture. “De voortekenen zijn goed en ik heb er alle vertrouwen in. Als we in iedere wedstrijd twintig keer blijven scoren, dan winnen we bijna alles.” Voor Sparta begint de weg naar de titel met een uitwedstrijd bij Noordenveld. De wedstrijd in Roden begint zaterdag om 20.00 uur.

Gerelateerd nieuws