RSS

Nieuws

Aafjes: ‘Oranje Zwart gaat voor de titel’
Gepubliceerd op dinsdag 4 november 2014 om 16:16

De korfballers van Oranje Zwart beginnen komende zaterdag aan het nieuwe zaalseizoen. De Zwolse formatie komt opnieuw uit in de tweede klasse, aangezien het vorig seizoen alleen mocht ruiken aan promotie. De doelstelling voor de komende jaargang is echter duidelijk. “Kampioen worden en promoveren. Zo simpel is het”, vertelt trainer Bart Aafjes.

De gedachtes bij Oranje Zwart zijn ten opzichte van een jaar eerder al veranderd. In aanloop naar het nieuwe zaalseizoen sprak Aafjes destijds over kansen en mogelijk een blik op de bovenste plaatsen, maar bovenal over ontwikkelen. De ploeg moest stappen maken, om zo uiteindelijk door te kunnen groeien. Inmiddels wil de trainer die groei bevestigen en zodoende doet de ploeg vanaf aankomende zaterdag een gooi naar de titel in de tweede klasse. Want voor minder gaat Oranje Zwart niet. “Dat is de doelstelling en die is wat mij betreft zeker realistisch. We hebben ons weten te versterken en als team hebben we ons ontwikkeld. Maar we moeten het nog wel even doen, maar dat is natuurlijk niet makkelijk”, weet Aafjes.

De versterkingen waar de trainer over praat zijn afkomstig van DOS ’46 uit Nijeveen. In het kielzog van Henco Pullen, die vorig jaar al naar Zwolle kwam, sluiten nu ook Daniel Lewerissa en Chermène Toebast aan. “Door de komst van deze spelers zijn we echt sterker geworden”, stelt Aafjes. In de voorbereiding op het nieuwe zaalseizoen speelde Oranje Zwart een aantal oefenwedstrijden en daarin bekrachtigden de korfballers de doelstelling. Onder andere tweedeklasser De Zwaluwen werd simpel verslagen, terwijl de Zwolse ploeg ook nog veel wisselingen doorvoerde. “In oefenwedstrijden komt iedereen in actie, soms ook op andere plekken. De vastigheden moeten er nu weer in komen, maar de eerste voortekenen zijn goed. Kwalitatief zijn we er in ieder geval klaar voor.”

De jacht op het kampioenschap begint komende zaterdag met een thuisduel tegen TOP uit Vroomshoop. Beide ploegen troffen elkaar afgelopen jaargang liefst vijf keer, waarvan Oranje Zwart vier ontmoetingen wist te winnen. Aafjes: “Het is voor ons duidelijk dat we de hele wedstrijd scherp moeten zijn, want het zijn vechters en die geven niet snel op. Toch zijn we kwalitatief beter, al geldt dat waarschijnlijk tegen alle tegenstanders.” Duidelijke taal, een duidelijke doelstelling. Aan de Zwolse korfballers de taak om dat om te zetten in een duidelijk kampioenschap.

Gerelateerd nieuws