RSS

Nieuws

‘Iedereen heeft zin in Zwolle Jeugd Cup’
Gepubliceerd op dinsdag 26 augustus 2014 om 12:25

Golfclub Zwolle organiseert dit jaar de vierde editie van de Zwolle Jeugd Cup. Op 14 september gaan 45 enthousiaste golfers in drie verschillende categorieën de strijd aan. Inzet is uiteraard het felbegeerde eremetaal. De voorgaande edities waren vooral voor spelers met een lage handicap, maar sinds vorig jaar wordt er met meerdere categorieën gewerkt. "We hebben hiervoor gekozen om zo ook de spelers met een hogere handicap een podium te bieden”, stelt mede-organisator Anton Knipping.

Tijdens de Zwolle Jeugd Cup 2014 wordt er gespeeld in drie verschillende categorieën. In categorie 1 acteren spelers met een handicap tot en met 12, terwijl categorie 2 golfers kent met een handicap van 12.1 tot en met 24. De derde en laatste categorie bestaat uit spelers met een handicap van 24.1 tot en met 36. Voor de medaillewinnaars zijn er, in alle categorieën, mooie geldprijzen te winnen. De grootste geldprijs is voor de winnaar van categorie 1 en bedraagt 100 euro. Naast de geldprijzen is er echter ook een bijzondere prijs beschikbaar gesteld. “Een hole in one, bij een door de wedstrijdleiding aangewezen hole, levert een scooter op. Een extra motivatie voor de spelers dacht ik zo”, zegt Knipping.

Het golfevenement heeft als doel om de jeugd uit heel Nederland te laten spelen op de baan van Golfclub Zwolle. “De spelers komen vanuit het gehele land, dat is ook de charme van het toernooi. Plezier is belangrijk, maar dat gaat zeker niet ten koste van het niveau. In het deelnemersveld lopen immers zo'n tien spelers met een handicap onder de zes”, legt Knipping uit. Ondanks dat de spelers uit alle hoeken van Nederland komen, golfen de meest opvallende namen ‘gewoon’ in Zwolle. Zo maakt Julian Wendt, de kersverse clubkampioen van Golfclub Zwolle, onderdeel uit van het deelnemersveld. Daarnaast speelt ook Walt van der Kolk mee. ”Hij is tweevoudig clubkampioen in Zwolle en daarnaast in de regio een bekende naam”, stelt Knipping.

Uiteindelijk hoopt de organisatie dat de deelnemers na afloop met plezier terugdenken aan het toernooi en daardoor volgend jaar weer meedoen. “Uit de reacties bij voorgaande edities mogen we wel concluderen dat we hierin slagen”, weet Knipping. “Daarnaast zien we ieder jaar dezelfde gezichten en dat geeft ook aan dat men het een leuke wedstrijd vindt. In vergelijking met de voorgaande jaren is er in diverse media
 extra aandacht gevraagd voor deze wedstrijd. Het heeft ons echter niet meer spelers opgeleverd, want het deelnemersaantal is ongeveer gelijk gebleven. Dat is jammer, maar volgend jaar hebben we weer een kans.”

Gerelateerd nieuws