RSS

Nieuws

‘Blue Hawks streeft naar kampioenschap’
Gepubliceerd op dinsdag 19 augustus 2014 om 11:02

De sterkste honkbalploeg van Blue Hawks heeft afgelopen zondag de competitie hervat met een 4-6 nederlaag tegen concurrent ESCA Arnhem Rhinos 2. Ondanks die eerste verliespartij is de Zwolse formatie toch goed uit de zomerstop gekomen, zo vindt trainer René Cornelissen. “Natuurlijk is het resultaat teleurstellend, maar ons spel stemt mij wel tevreden. We kregen alleen geen vat op de werper.”

Het Zwolse Blue Hawks doet het dit seizoen verrassend goed. Waar voorafgaand aan het seizoen gehoopt werd op handhaving, staat de ploeg op een verdienstelijke vierde plaats. De hoofdtrainer stelt dat het teamverband de grootste kracht is. “Absoluut, iedereen kent zijn rol en de sfeer is erg goed. Ook de wisselspelers laten zien dat ze erg gretig zijn.” Dat die spelers gretig zijn, bleek wel tijdens de zomerstop. De gehele selectie van Blue Hawks trainde van begin juli tot half augustus gewoon door en hield zodoende geen vakantie. “Ik moet mijn assistent Jop Strick daar een groot compliment voor maken. Hij heeft het merendeel van de trainingen verzorgd en is met de jongens aan de slag gegaan. Dat gaat ons in het restant van het seizoen nog een hoop profijt opleveren”, stelt de hoofdcoach.

De Zwolse honkbalformatie heeft dit seizoen flinke stappen gemaakt, maar een plekje in de top drie is volgens Cornelissen nog niet realistisch. “Het zou mooi zijn als we er voor volgend seizoen nog een paar werpers bij kunnen krijgen. Dan kunnen we wat meer afwisselen. Je merkt dat we op dat punt nog wat tekort schieten.” Mocht Blue Hawks er volgend seizoen een aantal werpers bij krijgen, dan is een kampioenschap niet ondenkbaar. “De hele groep is ontzettend gegroeid”, stelt Cornelissen. “Met name het vertrouwen in eigen kunnen heeft door de goede resultaten een enorme boost gekregen. Volgend jaar willen we de lat nog hoger leggen en streven naar het hoogste: kampioen worden in derde klasse.”

Komende zondag reizen de mannen van Blue Hawks af naar Nijmegen, om het daar op te nemen tegen lijstaanvoerder Radboud Rangers. De honkballers staan volgens Cornelissen te trappelen. “Voor deze wedstrijd hoef ik niemand te motiveren. We hebben er ontzettend veel zin in en gaan - net als iedere andere wedstrijd - vol voor de overwinning.”

Gerelateerd nieuws