RSS

Nieuws

Van der Molen: ‘Stepcross is uitdagend’
Gepubliceerd op vrijdag 31 januari 2014 om 15:53

Stepteam Zwolle organiseert op zaterdag 15 februari voor het eerst een stepcross in Zwolle. In het verleden werd er al eens een semicross-estafette georganiseerd, maar dit wordt de eerste volledige stepcross binnen de gemeentegrenzen van Zwolle. “Er is dit jaar door stepbond NAF een nieuwe stepcompetitie geïntroduceerd. Zij vonden dit een mooie locatie, waarna het balletje is gaan rollen”, zegt Janine van der Molen van Stepteam Zwolle.

Met het organiseren van de stepcross hoopt de organisatie dat de stepsport in Zwolle gaat groeien. “We maken samen met Stepteam Kamperzeedijk onderdeel uit van een vereniging. Op dit moment bestaat het team in Zwolle uit ongeveer twintig steppers en dat is niet heel veel. De sport blijft ook een beetje onbekend”, zegt Van der Molen. Op 15 feburari kan iedereen meedoen aan de stepcross. “De inschrijving is open voor iedereen. Het is een uitdagende tak van sport, bijvoorbeeld anders dan mountainbiken in het bos. Bij steppen is de afstand met de grond nihil, waardoor er van alles kan gebeuren. Je kan de grond raken met het plankje en dwars met je voeten door de modder moeten. Het is een uitdagende sport en anders dan anders. Echt een aanrader!”

De stepcross bestaat uit verschillende categorieën. De lengte van het parcours is 2,6 kilometer, wat de pupillen tweemaal afleggen. De cadetten doen dit viermaal, terwijl de junioren, senioren en veteranen dit zes keer doen. Om mee te doen is het bezit van een step niet nodig, want het is mogelijk om een step te huren. Inschrijven kan via www.autoped.nl tot 10 februari. “Het is wel aan te raden om te trainen, dit kan eventueel ook via Stepteam Zwolle. Neem hiervoor contact op met het team”, laat Van der Molen weten. De cross begint 15 februari om 13.00 uur, de prijsuitreiking vindt plaats in de kantine van HC Zwolle.

Gerelateerd nieuws