RSS

Nieuws

Last: ‘Ga vol voor Paralympische Spelen’
Gepubliceerd op zondag 5 januari 2014 om 16:29

Tafeltennisser Gerben Last heeft via Twitter laten weten dat hij zich toch weer gaat richten op het spelen van internationale wedstrijden. Dit doet hij allemaal met maar één doel en dat is nog eenmaal knallen tijdens de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Last twijfelde enige tijd of hij verder moest gaan als international en of hij zich voldoende zou kunnen motiveren om zich nog twee jaar lang volledig in te zetten. “Het is toch twee jaar lang alles geven en dat ook nog eens naast mijn baan op het CSE. Maar ik heb besloten er volledig tegenaan te gaan. Ik ben blij dat ik de knoop door heb gehakt”, legt de tafeltennisser uit. De 28-jarige Last komt in de reguliere competitie uit voor eredivisionist TT Zwolle. Hij won in 2004 met Tonnie Heijnen goud op de Paralympische Spelen van Athene en in 2012 pakte de Kampenaar in Londen brons in het enkelspel. Daarnaast pakte hij nog enkele plakken tijdens EK’s en WK’s.

“Nu ik de beslissing heb genomen, kan ik er volledig voor gaan. En dat is een lekker gevoel. Ik ben ook verheugd met de hulp van Wilfred Willemsen uit Hattem. Hij wil mij gaan assisteren op het gebied naast het sportieve deel, waaronder bijvoorbeeld de sponsoring. Want als ik me volledig wil focussen op de sportieve resultaten, kan ik dat er niet meer bij hebben”, vertelt Last.

Gerelateerd nieuws