RSS

Nieuws

Gerben Last: ‘We lopen niet in de polonaise’
Gepubliceerd op maandag 21 oktober 2013 om 16:56

Gemengde gevoelens, dat heeft het eerste herenteam van TT Zwolle overgehouden aan de competitiestart in de eredivisie. Uit vijf wedstrijden pakte de ploeg tien punten, maar een zege werd nog niet geboekt. “Dat is toch jammer, want we hebben best mogelijkheden op meer gehad. De eerste drie wedstrijden speelden we gelijk, daar hadden we meer uit kunnen halen”, zegt speler Gerben Last.

De competitie werd door de Zwolse ploeg geopend met een gelijkspel tegen Scylla (3-3), waarna de tafeltennissers ook drie punten pakten tegen respectievelijk Hilversum en Pecos. Vervolgens bleken FVT en DTK ’70 te sterk voor de ploeg van Last. “DTK is de nieuwe club van Bas Hergelink en daar verloren we met 5-1 van. Ik had in die wedstrijd het gevoel dat we wel wat meer punten konden pakken. Daarnaast hadden we in de openingswedstrijd zeker moeten winnen, toen stonden we in de rust met 3-0 voor. Zulke kansen moet je pakken”, zegt de Kampenaar, die al met al wel tevreden is. “We zetten aparte wedstrijden neer. Verwachte zeges pakken we niet, terwijl we de sterkere tegenstanders soms wel over de knie leggen. Drie van de vijf niet verliezen lijkt goed en dat is het eigenlijk ook wel. Al lopen we niet in de polonaise.”

De doelstelling van de eredivisionist is om ook volgend jaar op het hoogste niveau uit te komen. Daarvoor moet TT Zwolle uiteindelijk als zevende of achtste eindigen. “Tot november speel je één keer tegen iedereen, daarna wordt de competitie onderverdeeld in een kampioenspoule en een degradatiepoule. Die degradatiepoule bestaat uit de nummers zeven tot en met tien, aangevuld met twee kampioenen uit de eerste divisie. De nummers één en twee uit de degradatiepoule spelen zich direct veilig”, legt Last uit. “Hadden we wat meer punten gepakt, dan konden we wellicht meedoen voor de bovenste zes plaatsen. Nu is het gat vrij groot en wordt het lastig. Het belangrijkste is dan ook om ons veilig te spelen.”

Aanstaande zaterdag wacht voor de Zwolse ploeg de regionale derby tegen Smash ’70 uit Hattem. “Beide verenigingen liggen vijf kilometer van elkaar. Een derby is altijd leuk, zeker als het op het hoogste niveau is”, zegt Last, die niet overtuigd is van een positief resultaat. “Vorig jaar wonnen we, dus het kan wel. Maar op voorhand heeft Smash simpelweg een beter team. Het wordt hoe dan ook lastig, maar als we goed spelen, dan kunnen we daar zaterdag zeker punten behalen. En wie weet wel winnen.”

Gerelateerd nieuws